Donorhuid voor Australische brandwondenslachtoffers

12/02/2009 06:30

Nederlandse Brandwonden Stichting

Naast het gigantische dodenaantal, als gevolg van de bosbranden in Australië, zijn er honderden mensen die ernstige brandwonden hebben opgelopen.

De Nederlandse Brandwonden Stichting en de Huidbank betuigden hun medeleven bij de Australische Ambassade en de Vereniging van Australische Brandwondencentra. Als geen ander beseffen zij de enorme gevolgen van deze ramp. Ze bieden daarom hun hulp en expertise aan, maar ook praktisch in de vorm van donorhuid voor de behandeling van brandwondenslachtoffers.

De Huidbank, partner van de Nederlandse Brandwonden Stichting, realiseert zich dat er helaas deze tijd meer vraag dan aanbod zal zijn van donorhuid in de Australische Brandwondencentra. De Huidbank biedt hulp door een voorraad van ruim 500.000 cm2 donorhuid op korte termijn te kunnen leveren.

Donorhuid geeft een sterke pijnvermindering en functioneert als tijdelijke vervanger voor de verbrande eigen huid. De donorhuid vormt een wondkorst, waaronder een snelle groei van nieuwe, eigen huid plaatsvindt. De ingedroogde korst laat dan los. Door deze behandeling is de kans op het ontstaan van een extreme littekengroei aanzienlijk verminderd.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.brandwonden.nl