Gemeente Eersel


Proefopstelling LED verlichting in de gemeente Eersel

Het gebruik van LED verlichting in openbare verlichting is momenteel sterk in opmars. Steeds meer fabrikanten brengen armaturen met LED verlichting op de markt.

Deze zijn duurzaam in energieverbruik en voorkomen lichtvervuiling. In het nog op te stellen beleidsplan openbare verlichting zal in het kader van energiebesparing deze nieuwe technologie zeker worden meegenomen. Om hiermee ervaring op te doen wil de gemeente Eersel tijdelijk enkele bestaande armaturen vervangen door armaturen met LED verlichting. Er wordt gebruik gemaakt van armaturen van twee verschillende fabrikanten. Op onderstaande locaties in Eersel worden per locatie twee bestaande armaturen vervangen door LED armaturen:


* Zr. Reinildislaan ter hoogte van de ingangen van het parkeerterrein;

* Eikenburg ter hoogte van huisnummer 42 t/m 50.

De armaturen worden op donderdag 12 februari a.s. geplaatst en de proefperiode zal ongeveer 3 weken duren. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contract opnemen met de heer L.F. Meijer van de afdeling Ruimtelijk Beheer telefonisch bereikbaar onder nummer 0497-531356 of via email: f.meijer@eersel.nl