Onderwijsbond CNV


Nieuws

10 december 2008

conferentie `Kwetsbaar? En nu?'

Categorie: Nieuws CNV Onderwijs, Nieuws CNV Schoolleiders, Algemeen nieuws, Algemeen nieuws

Op 12 februari 2009 organiseert het Steunpunt Zeer Zwakke Scholen, in samenwerking met APS, CPS, KPC-Groep, PK!, de PO-Raad en de onderwijsinspectie de conferentie `Kwetsbaar? En nu?' over de oorzaken en aanpak van scholen in Noord Nederland die kampen met mogelijke kwaliteitsproblemen.

Eind december worden de onderzoeksresultaten van het onderzoek naar oorzaken van het ontstaan van zwak presterende- en risicobasisscholen in Noord Nederland aan staatssecretaris Dijksma aangeboden. Dit onderzoek is uitgevoerd door de onderwijsinspectie. Tijdens de conferentie zal de inspectie haar analyse over dit onderwerp presenteren en toelichten. Daarnaast is er ook volop aandacht voor verschillende keynote sprekers:

Roel Weener (algemeen projectleider PK, PO Platform Kwaliteit en Innovatie en tevens dagvoorzitter)Kete Kervezee (voorzitter PO-Raad) Gea Spaans (projectleider Taalpilots en Taalleesverbetertrajecten)Tijdens het lunchbuffet is er een speciale Meet & Eat-lunch! Hier is het mogelijk om over uw praktische vragen en dilemma's met andere deelnemers in gesprek te gaan. De gespreksleiders zijn deskundige begeleiders en adviseurs.

Landelijke en regionale dienstverleners zijn bij het middagprogramma betrokken en geven samen met praktijkdeskundigen de workshops, waarbij er volop geleerd en gereflecteerd kan worden.
Er kan veel kennis en `good practice' ten aanzien van de problematiek worden overgedragen en gedeeld, er zal sprake zijn van herkenning en erkenning. Verder is er aandacht voor `opbrengstgericht werken', wat is dat, waarom is dat belangrijk en hoe doe je dat?

Het draait bij deze conferentie om de vraag: Wat is een goede aanpak om zo snel mogelijk uit de gevarenzone te komen? En beter nog; Hoe kan ik voorkomen dat ik een risicoschool word? Na afloop van de conferentie kunt u als school aan de slag met de aangereikte praktijkgerichte handvatten.

Dus noteer in uw agenda en schrijf snel in! Hoe meer deelnemers, hoe meer input om uit te wisselen en te delen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bogdunia Furman, 030 - 2856 845 of via b.furman@remove-this.aps.nl.

Datum: Donderdag 12 februari 2009, van 9.00 tot 16.00 uur Inschrijven: Via www.aps.nl/apssite/agenda of via b.furman@remove-this.aps.nl
Doelgroep: Besturen, bovenschoolse directies, schoolleiders en ib'ers in de provincies Friesland, Drenthe en Groningen

Kosten: EUR 115,00 per persoon, inclusief lunch en materiaal
Locatie: Hotel Assen (v/d Valk), Balkenweg 1 te Assen Uitnodginsbrief.pdf

---