NEN


Belang E-portfolio NL voor de arbeidsmarkt

vrijdag 5 december 2008, 14:04

Op 12 februari 2009 organiseert NEN een informatiemiddag over de NTA 2035
E-portfolio NL - Het uitwisselen van e-portfolio's volgens een toepassingsprofiel op basis van de IMS ePortfolio. Er worden presentaties gegeven over het gebruik van een e-portfolio bij personeelsmanagement. De bijeenkomst is bedoeld voor P&O- en HRM-medewerkers, maar ook interessant voor grote werkgevers en uitzendbureaus.

Meer en meer ontstaat de behoefte aan portfolio's ter ondersteuning van competentiegericht leren, het nieuwe leren en de mobiliteit op de arbeidsmarkt. Competenties worden niet binnen één organisatie maar gedurende een heel leven opgebouwd, zowel in het onderwijs als het bedrijfsleven. Met een elektronisch portfolio (e-portfolio) kan een lerende zijn competenties en de voortgang van de eigen ontwikkeling bijhouden en aantonen met behulp van ICT-middelen. Met een e-portfolio kan men in elke nieuwe leerorganisatie voortbouwen op datgene wat hij eerder heeft gerealiseerd.

E-portfolio in de praktijk
In de presentaties van het UWV WERKbedrijf, nu nog het CWI geheten, en van het ministerie van Defensie wordt gesproken over het gebruik van het e-portfolio binnen de organisatie, het doel ervan, de keuzes die zijn gemaakt bij het implementeren, hoe het gebruik van het e portfolio wordt gestimuleerd in de organisatie en de effecten van het e-portfolio op de bedrijfsvoering. De horecabrancheorganisatie SVH hoopt dat werknemers in de horecabranche het e-portfolio gaan gebruiken en dat de werkgevers dit gaan stimuleren.

Meer informatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 12 februari 2009 van 15.00 uur tot 17.30. Deelname aan de informatiebijeenkomst is kosteloos. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. NTA 2035 is te downloaden via: e-portfolioNL.nen.nl. Voor meer informatie over de bijeenkomst of de NTA: Jan Rietveld, telefoon (015) 2 690 376, e-mail: jan.rietveld@NEN.nl.