Ingezonden persbericht

Halina Reijn solo in La voix humaine
Onderdeel unieke drieluik 'CASSIERS, SIMONS & VAN HOVE - Le Salon des Exilés' Antwerpen

Op 12 februari 2009 is de première van La voix humaine, gespeeld door de Nederlandse topactrice Halina Reijn, in kunstencentrum Monty in Antwerpen. De Franse dichter, theaterauteur en cineast Jean Cocteau schreef La voix humaine als monoloog in 1927. Reijn treedt in de voetsporen van een wanhopige vrouw die in de steek is gelaten door haar minnaar. Een aangrijpend verhaal in regie van Ivo van Hove; onderdeel van de drieluik 'CASSIERS, SIMONS & VAN HOVE - Le Salon des Exilés'.

La voix humaine wordt dit seizoen uitsluitend op 12, 13 en 14 februari in Antwerpen gespeeld en zal in seizoen 09/10 op tournee gaan. Het stuk is een van de weinige monologen in het wereldrepertoire die voor een vrouw geschreven zijn.

synopsis
Een vrouw belt een laatste keer haar ex-geliefde. De relatie werd door hem enkele dagen eerder beëindigd. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog sterk en vanuit ontkenning, vervolgens wanhopiger en zelfdestructief. Langzaamaan ontstaat het beeld van hun voorbije relatie en het besef dat de minnaar voorgoed voor een ander heeft gekozen.

drieluik
Guy Cassiers, Johan Simons en Ivo van Hove zijn artistiek leider van respectievelijk Toneelhuis, NTGent en Toneelgroep Amsterdam. Op uitnodiging van kunstencentrum Monty (Antwerpen) brengen de drie regisseurs ieder een eigen productie voor de kleine zaal, welke samen de drieluik 'CASSIERS, SIMONS & VAN HOVE - Le Salon des Exilés' vormt. Guy Cassiers brengt de première van de vertelling De rechter en de beul - een coproductie van Toneelhuis en Monty. Johan Simons kiest voor Samuel Becketts Krapps laatste band en Ivo van Hove toont de première van La voix humaine, een monoloog van Jean Cocteau. De drieluik is van 4 t/m 21 februari 2009 te zien in Monty.

toneelgroep amsterdam
Toneelgroep Amsterdam is het stadsgezelschap van Amsterdam en het grootste toneelgezelschap van Nederland. Met 300 voorstellingen en tien producties per seizoen is TA een toonaangevend en innovatief repertoiregezelschap van internationale allure dat wordt geleid door Ivo van Hove. Kern is een ensemble van 20 acteurs. Bekende voorstellingen zijn Angels in America, Romeinse tragedies, Het temmen van de feeks, Rouw siert Electra, Kruistochten, Opening Night, Perfect Wedding en Scènes uit een huwelijk.

www.toneelgroepamsterdam.nl