Deelgemeente Osdorp Amsterdam


---

Opening Stadsbank van Lening Osdorp

Achmed Baâdoud opent samen met Lodewijk Asscher Stadsbank van Lening in Osdorp

12 februari 2009

De Stadsbank van Lening opent op donderdag 12 februari officieel haar deuren. Het filiaal aan het Osdorpplein 516 is de nieuwe locatie van de Stadsbank van Lening voor heel Amsterdam Nieuw West. Portefeuillehouder Achmed Baâdoud en wethouder Lodewijk Asscher zullen om 16.30 uur het nieuwe filiaal officieel openen.

Voorafgaand aan de officiële opening is er vanaf 13.00 uur voor klanten en publiek een feestelijk programma in en rond de bank.

De Stadsbank van Lening is in 1614 opgericht door de Gemeente Amsterdam om de woekerrentes van de particuliere pandhuizen tegen te gaan. Ook nu nog is de Stadsbank van Lening een gemeentelijke instelling, zonder winstdoelstelling. Hierdoor zijn de klanten gewaarborgd van een eerlijke rente.

Een aanwinst voor heel Nieuw West

Portefeuillehouder Baâdoud: `de Stadbank van Lening is werkelijk een aanwinst voor Osdorp en voor heel Nieuw West. De stadsbank van Lening kan mensen net even door financieel zware tijden heen helpen. Het is dan van belang dat men bij een betrouwbare partij terecht kan.'

Lenen in onderpand

Bij de Stadsbank van Lening kan men geld lenen tegen inlevering van een onderpand. Voor het filiaal aan het Osdorpplein geldt dat alleen sieraden worden beleend. Bij het filiaal in de Gerard Doustraat worden ook andere waardevolle artikelen, zoals muziekinstrumenten, fietsen, elektronisch gereedschap en digitale camera's beleend.

De kosten zijn 1,3% per maand. Een beleend artikel kan elk moment weer worden opgehaald, na betaling van het geleende bedrag, de zogenaamde beleensom en de kosten. Na 6 maanden loopt de beleningstermijn af en moet de klant het artikel ophalen of de belening verlengen.

Voor niet opgehaalde spullen (ca. 6%) heeft de Stadsbank van Lening een eigen veiling en winkel. Als een artikel op de veiling meer opbrengt dan de beleensom plus de kosten, is het restbedrag voor de persoon die het artikel heeft beleend.

Programma

De feestelijkheden beginnen om 13.00 uur. De officiële opening is om 16.30 uur.

Er is van alles te doen:

* muziek

* lekkere hapjes

* schmink voor de kinderen

* een gratis vrijblijvende taxatie van uw sieraden of edelmetalen voorwerpen. Dus zonder dat u het artikel ook meteen beleent. Deskundige taxateurs vertellen u graag over het meegebrachte sieraad

* informatie over hoe de SBL werkt

* en tot slot krijgt iedereen nog een kleine attentie mee naar huis

Iedereen is welkom op Osdorpplein 516 (tegenover de Cosmokapper aan de zijkant van het plein)!