Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

Voorstel voor de stoep voor Kanaalstraat 145-149

12 februari 2009

Aan de bewoners van Kanaalstraat 104 t/m 210

Datum 11 februari 2008

Onderwerp Voorstel voor de stoep voor Kanaalstraat 145-149

Geachte heer, mevrouw,

Graag informeer ik u over ons voorstel om het stukje stoep voor Kanaalstraat 145-149 op te knappen, en nodig u uit hierop te reageren.

Achtergrond

Tijdens de buurtborrel in 2008 hebben bewoners uit de Cremerbuurt aangegeven wat zij graag in hun buurt zouden willen. Het idee om (kleine) speelplekken te stimuleren is in de top 10 terecht gekomen. Het duikelrekje voor Kanaalstraat 149 werd genoemd als speelplek die een opknapbeurt verdient. Er staan bijna altijd fietsen aan vast waardoor kinderen niet kunnen spelen. Bovendien is de hele stoep vaak een chaos door fietsen.

Voorstel

Ons voorstel is als volgt. Het lange rek langs de weg wordt verwijderd en daarvoor in de plaats komen meer fietsenrekken. Tussen de twee bomen voor 147-149 maken we twee parkeerplekken. Het duikelrekje wordt verwijderd. Daarvoor in de plaats kunnen we een hinkelbaan maken of een klimrekje plaatsen. Voor een voorbeeld van een klimrekje kunt u op onze website kijken: www.oudwest.amsterdam.nl/ actueel aanklikken bewonersbrieven rechts klimrekje. Onze voorkeur gaat uit naar de hinkelbaan omdat er hierdoor ruimte op de stoep blijft voor balspelen, skaten en ander spel. Bovendien bestaat de kans dat mensen hun fiets aan een klimrek vastmaken.

Reageren?

Voordat wij aan de slag gaan kunt u op dit voorstel reageren. Heeft u vragen of suggesties dan horen we dat graag vóór 9 maart 2009. U kunt contact opnemen met de wijkcoördinator, Sarah van Mourik Broekman, tel.: 020 - 252 3694 of e-mail: s.vanmourik@oudwest.amsterdam.nl .

Met vriendelijke groet,

Yvonne Lammers
Portefeuillehouder Openbare Ruimte