Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Eerste adviesvraag aan Wmo-platform

12 februari 2009
Het Dagelijks Bestuur heeft het Wmo-platform en de Ouderen Adviesraad om advies gevraagd over het inloop- en activiteitenaanbod voor ouderen en mensen met een beperking. Het is de eerste adviesaanvraag aan het Wmo-platform De Baarsjes.

In het stadsdeel zijn drie inloop- en activiteitencentra die zich richten op ouderen: Nieuw Vredenburgh, de Hudsonhof en De Bestevaer. Er is echter onvoldoende bereik onder autochtonen in de leeftijdscategorie van 50 tot 65 jaar en onder allochtone 65-plussers.

Verschillende doelgroepen

Het Dagelijks Bestuur wil weten aan welke inloop- en activiteitenvoorzieningen de verschillende doelgroepen behoefte hebben, of het huidige aanbod van voorzieningen voldoet aan de vraag en aan welke voorwaarden de inloop- en activiteitencentra moeten voldoen om aantrekkelijk te zijn voor verschillende groepen ouderen en mensen met een beperking. Met het resultaat gaat het stadsdeel beleid formuleren voor de toekomst van de diverse ontmoetingsruimten en de daar aangeboden activiteiten.

Doel Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

Het doel van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) is ervoor te zorgen dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen èn dat iedereen een volwaardige plaats in de maatschappij heeft en houdt.

Invloed bewoners

Baarsjesbewoners kunnen invloed uitoefenen op Wmo-activiteiten die het stadsdeel onderneemt via het Wmo-platform. Dit platform adviseert de stadsdeelraad gevraagd en ongevraagd over beleidsplannen, uitvoering en evaluatie van terreinen van de Wmo. Sinds oktober 2008 zijn twaalf vrijwilligers van het Wmo-platform aan de slag. Eerder gaf het Wmo-platform op eigen initiatief advies over het plan van aanpak huiselijk geweld 2009 - 2010

Meer informatie

Wmo-Amsterdam

---