Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Leerplicht in De Baarsjes 2007-2008

12 februari 2009
Vanaf begin 2008 bundelt De Baarsjes samen met alle stadsdelen en centrale stad haar krachten rondom de leerplicht en de regionale meld- en coördinatiefunctie in het stedelijk Bureau Leerplicht Plus (BLP). Dit bureau richt zijn aandacht op het zo effectief mogelijk voorkomen en bestrijden van verzuim en uitval in samenwerking met scholen, ouders, leerlingen en alle betrokken partners.

Naast een stedelijke bestuurlijke rapportage maakte BLP ook een rapport over de leerplicht tijdens het schooljaar 2007-2008 in De Baarsjes. In De Baarsjes komt een hoger percentage schoolverzuim voor dan het stedelijke gemiddelde. Dit resultaat wordt met name veroorzaakt door een hoog verzuimpercentage bij drie basisscholen.

Extra geld handhaving

De Baarsjes stelt ook in 2009 EUR 35.000 extra beschikbaar om de leerplicht te handhaven. Via het BLP wordt getracht de behandelduur van de zaken korter te laten zijn, meer stadsdeelgerichte acties te ondernemen en de ouders beter te bereiken.

Terugdringen schoolverzuim

Hoewel het jaarverslag geen gunstig beeld laat zien over het schoolverzuim in De Baarsjes, doet het stadsdeel toch voldoende om het schoolverzuim terug te dringen.

De raadscommissie Onderwijs bespreekt in maart het jaarverslag.

Zie ook website

Bureau leerplicht

---