Gemeente Rotterdam

De heer Kees Krijgsman, directeur van schadeverzekeringsbedrijf Allianz Nederland Groep NV, ontvangt vandaag donderdag 12 februari, om 18.00 uur in de Cruiseterminal de Johan van der Veekenpenning uit handen van wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu).

De heer Krijgsman ontvangt de onderscheiding tijdens een speciale Marktdag met belangrijke relaties uit de Rotterdamse en Nederlandse zaken- en verzekeringswereld, die in het kader van zijn vertrek uit de actieve leiding van Allianz wordt georganiseerd.

Kees Krijgsman werkte en werkt nog steeds in vele directiefuncties van Allianz Nederland Groep NV en de rechtsvoorganger Royal Nederland Verzekeringsgroep NV, één van de grootste zakelijke verzekeraars in Nederland. Veertig jaar lang werkte hij onafgebroken in de wereld van zakelijke verzekeringen. Hierin ontwikkelde hij zich vanaf het einde van de jaren 70 als een zeer gerespecteerde marktleider, zowel voor de professionele samenwerkende registermakelaars in assurantiën, als voor de collega- verzekeringmaatschappijen. De heer Krijgsman spande zich in die periode in om risicos van het bedrijfsleven, waaronder ook zware risicos, verzekerbaar te houden omdat de verzekerbaarheid in zijn ogen leidt tot economische ontwikkeling. Zo leverde hij een belangrijke bijdrage aan het verzekerbaar maken van milieuaansprakelijkheid en schade als gevolg van terrorisme.

Kees Krijgsman bekleedde daarnaast diverse bestuursfuncties, zoals het Verbond van Verzekeraars waar hij jarenlang de belangen van de industrie op het gebied van Aansprakelijkheidsverzekeringen en Transportverzekeringen behartigde. Daarnaast was hij bestuurslid van de Kamer van Koophandel (Commissie Economische Ontwikkeling), de Rotterdamse Beurs Sociëteit en de Stichting Assurantie Opleidingscentrum Rotterdam (SAOR).

De Johan van der Veekenpenning gaat naar personen die zich gedurende een reeks van jaren in een leidinggevende functie verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse economie. De penning is de op een na hoogste onderscheiding van de gemeente Rotterdam. Johan van der Veeken (1549 - 1616) was een belangrijk koopman, reder en bankier in Rotterdam. Zijn handelsbelangen waren wereldwijd. Van der Veeken was nadrukkelijk bij de handel met Oost-Indië betrokken, en werd in 1602 tot bewindhebber van de VOC benoemd. Als bankier had hij een belangrijke rol als financier van de Staten-Generaal.

Bron: Bestuursdienst, 12-02-2009