ProRail

Persbericht

12-02-2009

Einde van overweg Schoolstraat-Violierstraat in Almelo

Afsluiting in kader van project Almelo Verdiept

De overweg Schoolstraat-Violierstraat in Almelo is vanaf maandag 16 februari afgesloten voor al het verkeer. Na 140 jaar behoort de overweg dan definitief tot de verleden tijd. Vanaf juli gaat het autoverkeer over het nieuwe viaduct boven het treinverkeer langs.

Aannemer Van Hattum en Blankevoort verwijdert de tijdelijke brug over de verdiepte spoorbak. Dit is nodig om ter plaatse de spoorbak van Almelo Verdiept af te bouwen en de bovenleiding te plaatsen. Ook bouwt de aannemer tijdens deze afsluiting een fietstunnel parallel aan het spoor. Deze fietstunnel gaat onder de nieuwe Schoolstraat door en verbindt dus de Bornerbroeksestraat met de Ambtstraat. Overigens wordt de overweginstallatie nog niet meteen verwijderd omdat bouwvakkers het hulpspoor hier moeten kunnen passeren in de laatste fase van de bouw.

De Gemeente Almelo werkt ondertussen verder aan de reconstructie van het omringende wegenwerk. Vanaf begin juli kan al het verkeer weer via de Schoolstraat/Violierstraat het spoor passeren. Hoewel de werkzaamheden nog tot in het najaar voortduren, wordt dan het eerste viaduct in gebruik genomen.