IFAW


Het IFAW helpt Victoria's dieren

12 februari 2009

Het IFAW (International Fund for Animal Welfare) heeft een Noodhulp team gestuurd naar Victoria, Australië, om wilde- en huisdieren te helpen die getroffen zijn door de verwoestende branden. Het team, geleid door Tania Duratovic, is gisteren aangekomen om de plaatselijke instanties te helpen met zoek-en reddingsacties, en zorgt voor de behandeling, voeding en medische benodigdheden

Het team werkt samen met een lokale groep 'Help for Wildlife' en hebben al vele verschillende dieren behandeld, variërend van paarden, honden en geiten tot koala's, wallabies en zelfs een dingo.

`Duizenden wilde- en huisdieren zijn gedood of gewond door de branden en de vreselijke hitte. Onze prioriteit is samen met de lokale gemeenschap, verzorgers en dierenartsen om zoveel mogelijk overlevenden te helpen redden en te behandelen naar een lange weg van herstel', volgens Tania Duratovic.

Duratovic: 'Sommige mensen zijn er maar net in geslaagd om met hun katten en honden te ontsnappen, terwijl anderen gedwongen waren om hun huisdieren en vee achter te laten. Voor sommigen zijn hun dieren alles wat ze nog hebben - de redding zal deze mensen helpen troost te vinden en weer op de been te helpen'

Een van de teamleden is een IFAW vrijwilliger, Howard Ralph, een gerenommeerd dierenarts, brandwondenspecialist en huisarts, en helpt de lokale dierenartsen met de behandeling van huisdieren in de opvangcentra in Whittlesea.

De sleutel tot het redden van zoveel mogelijk dieren is het samenwerken van organisaties en de lokale gemeenschap. het IFAW werkt samen met plaatselijke organisaties zoals Help for Wildlife, Wildlife Victoria en de RSPCA. Het IFAW verleent eveneens hulp, via een noodfonds, aan verzorgers om hen te helpen in het ramp gebied, zoek- en reddingsacties te organiseren en het coördineren van de distributie van voedsel aan dieren die ontsnapt zijn aan de brand, maar die zonder voedsel zitten.

Voor media gerelateerde vragen:
Petra Verkerk
Tel: + 31 70 335 50 11
Mobile: + 31 6 14 15 47 58
Email: pverkerk@ifaw.org

© 2008 IFAW - Nederland
Javastraat 56 o 2585 AR Den Haag
Netherlands