Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 12-02-2009

Politie zoekt getuigen ongeval

ETTEN-LEUR: De politie zoekt getuigen van een ongeval, waarbij een 26-jarige Roosendaalse woensdagavond gewond raakte. De vrouw werd bij een inhaalmanoeuvre op de A58 twee keer afgesneden door een
automobilist. Hierdoor kon zij een ongeval niet voorkomen. De
automobilist is na het ongeval doorgereden.

De politie kreeg woensdagavond melding van een aanrijding met letsel op de Rijksweg A58. Een 26-jarige vrouw uit Roosendaal reed rond 17.25 uur over de Rijksweg in de richting van Roosendaal, net voorbij de afslag Etten-Leur. Ze wilde de auto voor haar inhalen, gaf richting aan en stuurde naar links. De auto voor haar deed echter hetzelfde. De vrouw ging hierop weer rechts rijden. De bestuurder voor haar deed wederom hetzelfde. Om een aanrijding te voorkomen moest de Roosendaals de vluchtstrook op sturen en remmen. Hierdoor kwam het voertuig in een slip en belandde in de sloot langs de weg. De automobilist, die haar twee keer afsneed, is doorgereden. De Roosendaalse liep een hoofdwond op en werd uit voorzorg uit het voertuig geknipt door de brandweer. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze behandeld is aan de hoofdwond en ter observatie is opgenomen.

Twee getuigen hebben zich na het ongeval over het slachtoffer
ontfermd. De politie heeft met hen gesproken. De politie vraagt getuigen van het ongeval, of mensen die meer weten over het ongeval zich te melden via 0900-8844.

Politie treft hennepkwekerijen aan in woningen

BREDA: De politie trof donderdagochtend een professionele
hennepkwekerij aan in een leegstaande woning in de Mastbosstraat. In verschillende ruimten werden bij elkaar zo'n 550 hennepplanten aangetroffen. De planten en de bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. De eigenaar van de woning verklaarde dat hij de woning had verhuurd via een bemiddelingsbureau. De huurder van het pand zal op een later moment door de politie worden verhoord.

ETTEN-LEUR: De politie kreeg woensdag melding dat er waarschijnlijk een hennepkwekerij zat aan de Schipperstraat in een woning. Bij aankomst bleek dat er een hennepkwekerij met 120 hennepplanten ingericht was in het pand. De planten waren recent geknipt. De planten en bijbehorende kweekapparatuur is in beslag genomen. De 31-jarige bewoner van het pand meldde zich woensdag aan het einde van de middag op het politiebureau. Hij is aangehouden en verhoord. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder aangehouden na aanrijding

BREDA: Woensdagmiddag gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Lage Vaartkant en de Liesbosweg. Een 73-jarige man uit Etten-Leur reed over de Lage Vaartkant en kreeg op de genoemde kruising geen voorrang van een bestuurder die van links kwam. Er ontstond een aanrijding waarbij de andere bestuurder met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Bij aankomst van de politie stond een 30-jarige Bredanaar bij de auto, die verklaarde de bijrijder van de auto te zijn geweest. Omdat zich geen bestuurder meldde en de 30-jarige passagier een rijontzegging had, kreeg de politie het vermoeden dat de man zelf had gereden. In eerste instantie ontkende hij, maar na zijn aanhouding bekende hij op het politiebureau de bestuurder van de auto te zijn geweest. Tegen de verdachte, die een rijontzegging van een half jaar heeft, wordt proces-verbaal opgemaakt.
Bij de botsing raakte niemand gewond. Beide auto's waren wel dusdanig beschadigd dat ze getakeld moesten worden.

Snelheidscontrole

PRINSENBEEK: Op woensdag hield de politie een snelheidscontrole in de Schutsestraat. Tussen 11.00 uur en 13.40 uur zijn 882 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 270 te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 87 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

BREDA: Donderdag controleerde de politie op de Tilburgseweg tussen 10.35 uur en 12.00 uur op snelheid. Van de 751 passanten waren er 63 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Bezorger beroofd van portemonnee

BREDA: Een maaltijdbezorger leverde woensdagavond rond 20.00 uur een bestelling af op de Kaatsbaan. De 16-jarige bezorger had zojuist de bestelling afgeleverd en wilde weer op zijn scooter stappen, toen een onbekende man op hem af kwam lopen. De man gaf hem een schop tegen zijn been en duwde hem naar de grond. De onbekende is er vervolgens met de portemonnee van de bezorger vandoor gegaan. Hierin zat een klein geldbedrag. De man liep weg in de richting van de Grote Markt. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en een onderzoek ingesteld. Er is een Mailalert verstuurd naar 69 bewoners van de directe omgeving van de Kaatsbaan die zich hebben aangemeld om deze mails te ontvangen. In de mail worden de bewoners geïnformeerd over de beroving en hen wordt gevraagd zich te melden als men iets verdachts heeft gezien rond het tijdstip van de beroving.

Auto weggenomen bij woninginbraak

BREDA: Woensdag is er tussen 06.45 uur en 21.25 uur ingebroken bij een woning aan de Noortberghmoeren. Onbekende daders braken de achterdeur van de woning open middels de Bulgaars methode. Binnen werd o.a. fotoapparatuur en een autosleutel weggenomen. Met behulp van deze sleutel werd een bijbehorende grijze Volkswagen Transporter TD met kenteken 09-VD-T9 weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak, een sporenonderzoek ingesteld en een Mailalert verstuurd naar 7 bewoners van de directe omgeving, die zich hebben aangemeld om de mails te ontvangen. In de mail worden bewoners die iets verdachts hebben gezien woensdag zich te melden bij de politie.

Twee auto's verwoest door brand

BREDA: Rond 01.00 uur werden donderdag politie en brandweer geroepen bij een autobrand aan de Gielis Beijsstraat. Hier was een auto in brand gevlogen en de brand was overgeslagen naar een tweede auto. Omdat de auto's dicht bij de gevel van een flatgebouw stonden heeft de politie uit voorzorg de bewoners gewekt en verzocht tijdelijk hun woning te verlaten.
De brandweer bluste de brand. De auto's raakten zwaar beschadigd en zijn weggetakeld. Omdat het niet duidelijk is of hier sprake is van brandstichting of kortsluiting heeft de politie aangifte opgenomen van een van de auto-eigenaren. De eigenaar van het andere voertuig kon men niet bereiken. De auto's zullen worden onderzocht door technisch rechercheurs om de oorzaak van de brand vast te stellen.
Door de brand zijn nog twee andere auto's, een ruit van het flatgebouw en de toegangsdeur van het gebouw beschadigd.

Verkeerscontrole in buitengebied

ZUNDERT/ETTEN-LEUR/RIJSBERGEN/ACHTMAAL: Op woensdag hield de politie tussen 09.15 uur en 11.30 uur verkeerscontroles op verschillende plaatsen in de genoemde dorpen. Hierbij werden 6 bekeuringen
uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel. Ook werden er 6 bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-02-2009 17:04 | © Regio Midden en West Brabant |