Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Opnieuw keurmerk vaatzorg (12-02-2009)

Net als vorig jaar is de aandacht die het St Jansdal besteedt aan de zorg voor vaatpatiënten opnieuw bekroond met het Keurmerk Vaatzorg 2008. Nauwe samenwerking tussen interventieradioloog, vaatchirurgen en het vaatlab heeft zijn vruchten afgeworpen.

De reden dat het St Jansdal het Vaatkeurmerk in ontvangst heeft mogen nemen, is dat de zorg voldoet aan de kwaliteitscriteria die de Hart & Vaatgroep heeft gesteld heeft aan een kwalitatief goede vaatzorg.

Kwaliteitscriteria

De Hart & Vaatgroep heeft de kwaliteitscriteria waaraan ziekenhuizen moeten voldoen sinds vorig jaar aangepast. Zo mag sinds juni 2008 een radioloog pas interventieradioloog genoemd worden als deze een aantekening âvasculairâ heeft behaald. Er moet minstens één gecertificeerd interventieradioloog in een ziekenhuis werkzaam zijn. Dit specialisme wordt bekleed door interventieradioloog David Blom. Een van de overige criteria is dat er in het ziekenhuis minstens twee gecertificeerde vaatchirurgen werkzaam zijn. Dit zijn Willem Akkersdijk en René The. Ook moet het ziekenhuis onder andere echo-doppler onderzoeken (duplexonderzoeken) aanbieden, om de kwaliteit van aderen duidelijk in beeld te kunnen brengen. Deze onderzoeken vinden plaats op de functieafdeling. De vaatzorg van ziekenhuis St Jansdal voldoet naast aan deze criteria ook al alle overig gestelde kwaliteitscriteria (zie voor alle criteria www.hartenvaatgroep.nl).

Voor de patiënt betekent dit dat hij/zij voor zowel problemen van de slagaderen als ook voor spataderen in het St Jansdal volgens de laatste richtlijnen behandeld wordt en in vertrouwde handen is. Met de verscherping van de kwaliteitscriteria kan het St Jansdal aannemen dat de kwaliteit van de vaatzorg alleen nog maar groeit en dat de gezamenlijke inzet van verschillende deskundigen de moeite loont. Van links naar rechts: Willem Akkersdijk, vaatchirurg, David Blom, interventieradioloog, Henk Bralts, hoofd functieafdeling, Yvonne Jansen, cardiovasculair laborant, Rene The, vaatchirurg
---