Politie Brabant-Noord

Aanhoudingen na drugsactie

's-Hertogenbosch, 12-02-2009

De recherche van het district Den Bosch heeft woensdag totaal vijf aanhoudingen gedaan in een onderzoek naar handel in harddrugs. Rechercheurs deden al enkele maanden onderzoek naar de activiteiten van een 22-jarige Bossche hoofdverdachte. Hij werd gisteren tijdens een actie aangehouden. Ook vier kennelijke afnemers van de Bosschenaar werden aangehouden. Het gaat om mannen uit 's-Hertogenbosch (26), Rosmalen (41), Bavel (35) en Valkenswaard (41). Bij de afnemers werd drugs aangetroffen.

De recherche deed huiszoekingen in woningen aan de Zirkoon en de Hadewijchstraat. Daar werden een kleine hoeveelheid drugs, computers, telefoons en beeld- en geluidsapparatuur in beslag genomen. De aangehouden verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche sluit niet uit gedurende het vervolg van het onderzoek meer aanhoudingen te zullen doen.

Bij de woning aan de Zirkoon werd een 27-jarige man, aangehouden in verband met belediging van politiemensen. Hij was het kennelijk niet eens met het handelen van de politie. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.