Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Heelweg - Snelheidsovertreder op Twenteroute              |

Op woensdagavond 11 februari is een 29-jarige automobilist uit Varsseveld op de Twenteroute ter hoogte van Heelweg zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij veel te hard reed.


De politie constateerde een snelheid van 133 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan. De man uit Varsseveld heeft hiervoor een bekeuring gekregen zijn rijbewijs is ingenomen.

|     |Terborg- been gebroken door gladheid                      |

Een 59-jarige inwoonster uit Silvolde heeft woensdagochtend 11 februari als gevolg van de gladheid een valpartij gemaakt en haar been gebroken.


De vrouw reed omstreeks 08.35 uur op de fiets over de Van Damstraat. Toen zij het parkeerterrein bij een supermarkt op wilde rijden, ging zij door de gladheid onderuit. Het was direct duidelijk dat de vrouw een benbreuk had opgelopen en per ambulance is zij nar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Toldijk- diefstal bestelbus bij bedrijf                   |

Onbekenden hebben tussen dinsdagavond op woensdagochtend 11 februari bij een bedrijf aan de Zutphen-Emmerikseweg in Toldijk een groene Mercedes Benz bestelbus gestolen.


De diefstal werd 's morgens vroeg ontdekt. De dieven hadden een toegangshek geforceerd en bij het bedrijf ingebroken en daarbij de sleutels van de bus gevonden. De gestolen bus is van het merk Mercedes Benz, kleur groen met het kenteken 93-VBB- 3. De bus staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

|     |Beek/ Lichtenvoorde/ Groenlo - wisseltrucs                |

Dinsdag 10 en donderdag 12 februari zijn drie mensen de dupe geworden van een wisseltruc. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde man gaat. De politie roept mensen op om alert te blijven en om zo snel mogelijk de politie van een dergelijk feit op de hoogte te stellen.


Een personeelslid van een winkel aan de Sint Martinusstraat in Beek is dinsdag 10 februari de dupe geworden van een wisseltruc.
Een Engels sprekende man kwam omstreeks 16.00 uur de winkel binnen. Hij bestelde een klein artikel en bij het afrekenen vroeg hij of het personeelslid een specifiek bankbiljet voor haar had. De vrouw ging zoeken en op en gegeven moment pakte de man de bankbiljetten uit haar hand en probeerde haar iets uit te leggen. Toen ze het geld had teruggekregen en de man vertrokken was, mistte men geld. Bij deze wil de politie ondernemers nogmaals waarschuwen voor dergelijke wisseltrucs.


In Lichtenvoorde en Groenlo werden donderdag 12 februari twee mannen de dupe van een wisseltruc.
Een 63-jarige inwoner uit Groenlo had rond 10.45 uur bij een pinautomaat aan de Kerkhofsteeg in zijn woonplaats geld gepind. Hij werd aangesproken door een manspersoon die geld wilde wisselen. De man was nogal opdringerig en zat met zijn vingers aan de portemonnee. Even later bleek het papiergeld te zijn verdwenen.


Een 70-jarige man uit Lichtenvoorde werd even later de dupe. Hij liep omstreeks 11.20 uur op de Broekboomstraat in zijn woonplaats. Hij werd door een getinte, Engelssprekende man aangesproken. Hij wilde kennelijk geld wisselen. Op een gegeven moment leek hij iets aan te wijzen in de portemonnee en even later bleek het papiergeld te zijn verdwenen.


De politie vraagt gedupeerden om zo snel mogelijk contact op te nemen in de hoop dat de verdachte zich nog in de buurt ophoudt. Doe ook altijd aangifte.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --