Politie Hollands Midden

Leiden Politie voorkomt dat skimmers toeslaan

De politie heeft woensdagmorgen 11 december voorkomen dat vier skimmers toesloegen bij een bank aan de Hooglandse Kerksteeg. Drie van hen, mannen van 23, 26 en 30 jaar zonder bekende woon- of verblijfplaats maar van Roemeense nationaliteit, konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Naar de vierde wordt nog gezocht. De verdachten zitten voor het onderzoek ingesloten en worden vrijdag 13 februari voorgeleid aan justitie.

'Bikers' van de politie zagen rond 11.50 uur bij de geldautomaat van de bank de vier mannen staan. Bij het zien van de agenten stopte één van de mannen snel iets in zijn zak. Omdat de politie alert is op pinfraude door skimmen, werd het viertal aangesproken. Ze gingen er onmiddellijk vandoor. De bikers zetten de achtervolging op hen in en arresteerde drie van de vier mannen. Bij de geldautomaat trof de politie een geïnstalleerde skimapparaat aan. De technische recherche heeft onderzoek gedaan bij de geldautomaat en onderzoekt de apparatuur. De bank nam haar maatregelen om weer veilig te kunnen pinnen.

Alphen aan den Rijn Politie onderzoekt mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van twee Alphenaren van 21 en 22 jaar. De twee liepen zondag 8 februari met twee vriendinnen even na 04.00 uur de Julianastraat uit richting de Castellumstraat. De vriendin van de 22 jarige Alphenaar liep voorop waarna zij werd geroepen door haar vriend. Een andere jongen, uit een groep van drie, reageerde hier op en zei het meisje met rust te laten. Hierna ontstond op de Castellumstraat een woordenwisseling waarbij de drie andere jongens het meisje uitscholden. Beide Alphenaren werden hierna mishandeld waarbij de 22 jarige bewusteloos raakte. Er is inmiddels aangifte gedaan. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Het betreft jongens van ongeveer 25 jaar die netjes gekleed waren. Een van de jongens heeft blond stekeltjes haar.

Alphen aan den Rijn Snelheidscontrole N11 bij wegwerkzaamheden

Het Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft donderdag 12 februari tussen 08.00 uur en 13.15 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Rijksweg N11. De controle vond plaats ter hoogte van de werkzaamheden bij het kruispunt met de op- en afrit van de N207. Vanwege de werkzaamheden is daar veel in- en uitvoegend vrachtverkeer en is de maximumsnelheid door meerdere borden teruggebracht van 70 km/h naar 50 km/h.

De politie heeft bij de controle een opvallende politieauto geplaatst. Desondanks reed bijna 25% van de passanten te snel; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/h. De werkzaamheden duren enkele weken en de politie zal daar vaker controleren. Het aantal passanten was 3490.

Boskoop Medicijnen gestolen bij woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Barendstraat op woensdagavond 11 februari is ook een aantal medicijnen weggenomen. Het gaat om drie doosjes Metoprololsuccinaat/Hydrocloorthiazide en drie doosjes Diovan en wordt gebruikt tegen hoge bloeddruk. Naast deze tabletten werd onder meer een digitale camera en een dvd-speler gestolen. Men is de woning binnengekomen door een ruit van een deur in te gooien waarna de woning geheel werd doorzocht. De politie doet onderzoek naar de inbraak. Getuigen worden verzocht zich te melden. Mogelijk heeft de inbreker de medicijnen inmiddels weggegooid De vinder wordt verzocht zich eveneens te melden bij de politie via 0900 - 8844.

Boskoop Snelheidscontroles Reijerskoop

Politie Hollands Midden heeft donderdag 12 februari tussen 09.05 en 14.45 uur snelheidscontroles gehouden op het Reijerskoop. Van de 413 overtreders reden er maar liefst 211 met een snelheid van 41 km/u of harder en 33 met een snelheid van 51 km/u of harder. Op het Reijerskoop is de maximumsnelheid 30 km/u. Het aantal passanten was 1204. Ruim 34% reed te hard. De hoogst gemeten snelheid was 61 km/uur.

Bewoners van het Reijerskoop hebben in het verleden aangegeven zich onveilig in het verkeer te voelen op het Reijerskoop. Ook uit metingen van de politie bleek dat een deel van het verkeer op het Reijerskoop vaak te hard rijdt. De snelheidscontrole van vandaag maakt deel uit van een reeks van controles die tot doel hebben om het verkeer op het Reijerskoop veiliger te maken. Tijdens de controles wordt er ook op de snelheid van landbouwverkeer gecontroleerd. De maximumsnelheid voor een landbouwvoertuig is 25 km/u, lager dus dan de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur die op het Reijerskoop geldt.

--- einde berichten ---