Gemeente Helmond


Flinke impuls kinderopvang Brandevoort

Kinderopvangorganisaties Spring en Korein gaan de uitbreiding van de kinderopvang in de Brandevoortse scholen verzorgen.

Het betreft ongeveer 60 plaatsen in de peuterspeelzaal en 570 kindplaatsen in de kinderopvang voor buitenschoolse opvang en hele dagopvang.
De kindplaatsen worden gerealiseerd in de twee semipermanente gebouwen van de nog te bouwen derde en vierde school in Brandevoort. Daarmee is de kinderopvang in combinatie met de basisscholen in Brandevoort voor de periode van 2009 tot en met 2013 geregeld. De ontwikkeling van scholen voor de periode na 2013 worden nauw gevolgd. Naast deze uitbreiding zal dit najaar een extra uitbreiding plaatsvinden bij kinderopvang Villa Vrolijk. Het betreft hier 80 kindplaatsen buitenschoolse opvang en hele dagopvang. Hiermee komt het totaal aan extra kindplaatsen voor Brandevoort op 650, waardoor 1.300 kinderen extra opgevangen kunnen worden.
De gemeente Helmond is erg blij met het feit dat er op korte termijn een oplossing komt voor de acute problemen en het knellend plaatsgebrek van de kinderopvang in Brandevoort.

Selectieprocedure
Eind vorig jaar is de gemeente Helmond gestart met de openbare inschrijving voor het verzorgen van de kinderopvang in Brandevoort. De kinderopvangorganisaties Spring en Korein hebben hiervoor een aanbieding gedaan. De aanbiedingen van de kinderopvangorganisaties zijn door de gemeente Helmond en de twee betrokken schoolbesturen, Stichting Katholiek Primair Onderwijs Helmond (SKPOH) en Stichting Openbaar Basisonderwijs Helmond (SOBH) beoordeeld. Voor de derde school is Korein en voor de vierde school is Spring geselecteerd. Zij zullen samen met de betreffende schoolbesturen de bouwconcepten van deze brede scholen uitwerken. In de tussentijd zullen zij gezamenlijk gebruik gaan maken van de tweede semipermanente schoollocatie, die naar verwachting medio 2009 in gebruik zal worden genomen.

Nieuwbouw scholen
Nu het duidelijk is met welke partners de schoolbesturen in zee gaan, zal met de nodige voortvarendheid de bouw van de twee definitieve scholen ter hand worden genomen. Het streven is dat in 2011 de derde school (SKOPH) en in 2013 de vierde school (SOBH) in Brandevoort in gebruik genomen kunnen worden.