Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 10 februari 2009

Invoering schoolmaatschappelijk werk
Het college heeft ingestemd met het plan van aanpak voor invoering van het schoolmaatschappelijk werk in de gemeente Hilvarenbeek. De eerste fase van het plan van aanpak is de opstartfase. In deze fase
- die gepland is in het eerste halfjaar van 2009 - moet duidelijk worden hoe het schoolmaatschappelijk werk zo optimaal mogelijk kan worden ingezet binnen de beschikbare uren en op welke manier aansluiting kan worden gevonden bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Schoolmaatschappelijk werk is namelijk een belangrijke schakel in de sluitende zorgketen van voorzieningen die gemeente en betrokken organisaties willen realiseren rond kinderen; het vergroot de mogelijkheden voor scholen om kinderen de benodigde zorg te bieden. Gemeente en schoolbesturen financieren het schoolmaatschappelijk gezamenlijk. Met de invoering van schoolmaatschappelijk werk wordt uitvoering gegeven aan één van de drie speerpunten die schoolbesturen en gemeente gezamenlijk hebben verwoord in het Lokaal Onderwijs Beleid 2007-2011 'Samenwerken aan kansen voor de jeugd'.

Uit eerdere collegevergaderingen

Verzoek Belangenorgaan Biest-Houtakker
Het Belangenorgaan Biest-Houtakker (BOB) heeft bij het college een verzoek ingediend om bij sportpark De Stevort en de Gemeynt extra parkeerplaatsen en verkeersdrempels aan te leggen en de situatie met betrekking tot de verlichting te wijzigen.
Het college heeft besloten het verzoek van het BOB gedeeltelijk in te willigen op voorwaarde dat de gemeenteraad in zijn eerstvolgende vergadering het benodigde krediet beschikbaar stelt. Het college wil 11 (in plaats van de gevraagde 23) parkeerplaatsen aan laten leggen; dit komt overeen met het aantal parkeerplaatsen dat nodig is volgens de parkeernorm die ook bij de overige sportparken is gehanteerd. Het deel van het semi-verharde pad dat resteert na aanleg van de parkeerplaatsen krijgt een onderhoudsbeurt. Aanleiding om verkeersdrempels te plaatsen in de toegangsweg naar sportpark en Gemeynt ziet het college niet aangezien de weg binnen een 30 km-gebied ligt en geen doorgangsweg is.
De lichtmasten die het BOB voor eigen rekening langs de toegangsweg heeft geplaatst wil het college laten vervangen door nieuwe lichtmasten die worden aangesloten op de openbare verlichting.