Meerderheid werknemers koesterde liefde voor collega

12/02/2009 15:24

Unique Uitzendburo

Slechts zes procent vindt liefde op de werkvloer niet kunnen

Almere,12 februari 2009 - Uit een onlangs afgesloten internetonderzoek van Unique Uitzendburo op www.unique.nl, is gebleken dat ruim de helft (52 procent) van de werknemers in Nederland wel eens verliefd is geweest op een collega. Ook blijkt dat slechts zes procent van de respondenten liefde op de werkvloer ongepast vindt. Ruim 1200 respondenten gaven antwoord op de vraag: ben jij wel eens verliefd geweest op je collega?

Valentijnsdag, de dag van de geheime liefde, staat weer voor de deur. In het kader van deze dag peilde Unique in hoeverre er sprake is van liefde op de Nederlandse werkvloeren. Zeventien procent van de respondenten heeft aangegeven verliefd te zijn geweest op een collega, maar hier niets mee gedaan te hebben. Daarentegen geeft 35 procent aan er wel naar gehandeld te hebben. Uit de resultaten blijkt verder dat dertig procent van de respondenten nog nooit verliefd is geweest op een collega. Twaalf procent geeft aan nog nooit verliefd te zijn geweest, maar wel een collega te hebben gehad die hen de liefde heeft verklaard.

"Meer dan de helft van de werknemers is wel eens verliefd geweest op een collega en 35 procent van de mensen handelt ook naar hun verliefdheid, dat vind ik verrassend veel", constateert Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique. "Echter denk ik dat het wel te verklaren valt. Collega's brengen veel tijd met elkaar door, soms nog meer dan met hun partner, en delen dus vaak allerlei zaken met elkaar, zowel privé als zakelijk. Als werkgever is het belangrijk om bij verliefdheid van collega's verstandig te reageren door een gesprek met beide werknemers aan te gaan. Het is niet per definitie noodzakelijk om één van beide werknemers op zoek te laten gaan naar een andere baan. Ik verwacht overigens dat in de huidige economische situatie het aantal liefdes wel eens toe zou kunnen nemen omdat collega's in tijden van recessie elkaar nog meer opzoeken en steun zoeken bij elkaar."





http://www.unique.nl