Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 12-02-2009

Politie houdt drie Tilburgse jongens aan na poging fietsendiefstal

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag kort voor 16.00 uur drie Tilburgse jongeren van 12, 13 en 16 jaar gearresteerd op de Spoorlaan. Zij worden verdacht van een poging tot fietsendiefstal. Een oplettende getuige waarschuwde de politie, nadat ze zag dat het drietal bij haar fiets rommelde. Toen zij de jongens aansprak, liepen ze weg, maar bleven verdacht bij de fietsenstalling rondhangen. Op het bureau werd duidelijk dat de 13-jarige jongen met een moedersleutel had geprobeerd enkele sloten open te krijgen. De drie jongens zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders; in overleg met Justitie wordt bekeken wat een passende straf is.

Dronken automobilist van de weg gehaald

TILBURG: Een 24-jarige automobilist uit Kaatsheuvel is donderdagmorgen rond 03.15 uur aangehouden, nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man werd bij een controle op de
Berkdijksestraat aan de kant gezet; hij blies vervolgens 750 ug/l, terwijl er maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De man is met een proces-verbaal heengezonden.

Tilburgse (20) slachtoffer van straatroof

TILBURG: De politie stelt een onderzoek in naar een beroving van een 20-jarige Tilburgse. De vrouw werd donderdagmorgen rond 00.30 uur in de Berkdijksestraat plotseling ruw vastgepakt door een onbekende man die haar achterop liep. Daardoor viel ze op de grond. Hij eiste haar tas die de vrouw vervolgens afstond. Daarin zaten onder andere haar portemonnee en diverse sleutels. Het dader is een negroïde man van
1.60 tot 1.70 meter lang. Hij was gekleed in een zwarte jas en droeg een blauwwitte muts. Getuigen worden gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 12-02-2009 14:42 | © Regio Midden en West Brabant |