Politie Gelderland-Midden

Vrouw slachtoffer gewelddadige straatroof, getuigen gezocht
Publicatiedatum: 12-2-2009 14:53:57

DUIVEN - Een 28-jarige vrouw uit Tolkamer is woensdagochtend 11 februari in Duiven het slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof. De vrouw was daarbij op het eerste gezicht niet gewond geraakt. De dader, kennelijk geschrokken door iets in de omgeving, moest het zonder buit stellen en is nog steeds spoorloos. De politie doet onderzoek en roept daarbij eventuele getuigen op te reageren.

Omstreeks kwart voor zes wilde het slachtoffer op de Impact in Duiven uit haar auto stappen om aan haar werk te beginnen. Op dat moment werd ze aangesproken door een tot dusver onbekende man die onder dreiging van een mes of iets wat daarop leek geld eiste. Toen de vrouw aangaf geen geld bij zich te hebben ontstond een schermutseling. Toen er vanaf de parallel gelegen autosnelweg A-12 door passerende auto's geclaxonneerd werd schrok de dader kennelijk en sloeg op de vlucht. De man reed daarbij weg op een bromfiets in de richting van Westervoort.

Getuigen gezocht
Volgens het slachtoffer ging het om een man van ongeveer 1.90 a 1.95 m lang, gekleed in zwarte jas en broek. De man droeg een zwarte integraal helm met vizier en sprak met een accent, vermoedelijk Zuid-Europees of Noord-Afrikaans. Aan de bromfiets viel op dat die een knetterend geluid maakte. De politie zou graag in contact komen met automobilisten die tussen kwart voor zes en zes uur over de A12 reden en kennelijk iets gezien hebben en mogelijk ook geclaxonneerd hebben. Ook andere getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat met het voorval in verband kan worden gebracht kunnen reageren. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. (09-019067)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---