AEGON

AEGON Bank geeft belastingtips

AEGON Bank heeft, in samenwerking met de belastingexperts van Elsevier, de BelastingBox ontwikkeld. Via deze online tool krijgen consumenten tips over mogelijke aftrekposten en belastingvoordelen die te behalen zijn bij de jaarlijkse belastingaangifte.

De BelastingBox is vanaf vandaag te gebruiken via de actiesite www.aegonbank.nl/belastingbox

Uiterlijk 1 april 2009 moet de belastingaangifte ingevuld en opgestuurd zijn. Om iedereen te wijzen op eventuele aftrekposten en belastingvoordelen heeft AEGON Bank de actiesite www.aegonbank.nl/belastingbox ontwikkeld. Door het beantwoorden van een twintigtal ja/nee vragen ontvangen bezoekers van de site persoonlijke belastingtips over wonen, werken, inkomen, partnerschap, kinderen en sparen/beleggen. Ook vindt men er een overzicht van de belangrijkste fiscale wijzigingen ten opzichte van 2007 en kan men een checklist aanvragen waarop de onderdelen staan die verzameld moeten worden om de aangifte in te vullen. Tien bezoekers van de site maken daarnaast kans op `direct belastingvoordeel' in de vorm een spaarrekening ter waarde van EUR 450,-.

`Gezien het huidige financiële klimaat willen wij consumenten attenderen op eventuele voordelen die zij kunnen behalen bij het correct invullen van hun aangifte. Op belastingsites vind je vaak wel een overzicht van de verschillende aftrekposten, maar geen informatie over welke posten gelden in jouw persoonlijke situatie. Daar proberen we met BelastingBox juist helderheid in te geven. Op deze wijze krijgen consumenten meer grip op hun financiën', aldus Gijsbert van de Nieuwegiessen, directeur Marketing van AEGON Bank.

De actiesite www.aegonbank.nl/belastingbox wordt ondersteund door een direct mailing richting bestaande klanten en online activiteiten op onder meer www.elsevierbelasting.nl en bannering op verschillende websites.