Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen carjacking

Veldhoven, 11-02-2009 o Dinsdag is rond 18.00 uur een 58-jarige man uit Veldhoven het slachtoffer geworden van carjacking.

Carjacking

De man reed in zijn personenauto, een BMW 530d met kenteken 08-GHT-9, op over de Heuvelstraat. Hier reed een andere personenauto, een witte Subaru (kenteken 12-DD-TR), tegen zijn auto aan. De 58-jarige man stapte direct na de botsing uit zijn BMW. Uit de Subaru stapten op dat moment twee mannen. Eén van deze twee mannen stapte vervolgens in de BMW en reed weg. De andere man stapte weer in de Subaru en reed ook weg. De 58-jarige Veldhovenaar bleef zonder auto achter.

Mislukte poging
De witte Subaru was vermoedelijk rond 17.30 uur ook betrokken bij een mislukte poging tot carjacking op de Irenelaan in Waalre. Ook hier was de Subaru tegen een personenauto (een Audi Q7) gebotst. Toen de bestuurster van deze auto net als de twee mannen van de Subaru uitstapte, werd zij gedwongen haar autosleutels aan de mannen te geven. De vrouw weigerde dit en werd vervolgens door één van de mannen geslagen en geschopt. Daarna zijn de daders gevlucht.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van deze twee misdrijven. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Veldhoven, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.