CDA

Joldersma: âStraatverbod tijdens tbs-verlofâ

Tbsâers moeten verplicht worden gesteld om tijdens hun verlof uit de buurt van hun slachteroffer(s) te blijven. CDA-kamerlid Cisca Joldersma heeft daarom gepleit voor het opleggen van een straat- of stadsverbod. Slachtoffers en nabestaanden zijn volgens Joldersma vaak de dupe op het moment dat de dader zijn straf heeft uitgezeten en tijdens de tbs-behandeling met verlof mag.

âOp zoân moment staan slachtoffers doodsangsten uitâ, aldus Joldersma. âHet is natuurlijk de omgekeerde wereld als slachtoffers zich zorgen moeten gaan maken op het moment van verlof. We moeten deze slachtoffers en nabestaanden beschermen.â

Joldersma reageert hiermee op een zaak waarbij de slachtoffers hebben besloten te verhuizen, nadat duidelijk werd dat de moordenaar van hun dochter tijdens zijn verlof geregeld in hun buurt zou kunnen komen. De man is in tbs-behandeling, nadat hij zijn vrouw vermoordde. Hun drie kinderen wonen nu bij hun opa en oma, die besloten hebben eieren voor hun geld te kiezen.

âDeze zaak heeft mij enorm geraaktâ, aldus Joldersma. âDeze drie kinderen en hun opa en oma hebben al zoveel te verduren gehad en nu worden ze ook nog eens gestraft doordat ze moeten verhuizen.â Om bij dit soort zaken niet de slachtoffers, maar de dader te bestraffen, pleit het CDA er nu voor de tbsâer een verbod op te leggen om tijdens zijn verlof in de buurt van zijn slachtoffers te komen.
---