Novay

Wetenschappelijke community rond diensteninnovatie bloeit

2009-02-11
Een groep van hoogleraren en deskundigen van ondermeer de Rotterdam School of Management (RSM), de Technische Universiteiten Delft, Twente en Eindhoven, de UvA, de VU, het Centraal Plan Bureau, Nijenrode en het Telematica Instituut heeft afgelopen vrijdag op de tweede Nederlandse workshop Diensteninnovatie onderschreven dat het onderwerp prominent op de wetenschappelijk agenda thuishoort.

Het Telematica Instituut, organisator samen met RSM, is blij met de groei van een wetenschappelijke community en de samenwerking die wordt opgestart. Ook vanuit zakelijk perspectief kwam onder andere in de keynote naar voren dat de relevantie van innoveren iets is waar de dienstensector mee worstelt en dat ondersteuning structureel gewenst is.

Volgens René van Buuren van het Telematica Instituut kan de wetenschap daar veel in betekenen: "Innovatie is goed ideeën kunnen genereren, maar ook het goed ontwikkelen daarvan en het in de markt zetten. Om dat te kunnen overzien heb je als onderneming behoorlijk veel competenties nodig. Vanuit de wetenschap kunnen we de diensten en ICT industrie helpen structureel grip te krijgen op dat proces door de ontwikkeling van de juiste methodes en tools waarmee bedrijven tegemoet kunnen komen aan moderne innovatiecompetenties en hun innovatiekracht kunnen verhogen."

De diverse presentaties van de workshop zijn via de links hieronder te bekijken. Wie meer wil weten over het onderwerp of zich wil aansluiten bij de community kan contact opnemen met Rene van Buuren (rene.vanbuuren@telin.nl).

Informatie over de eerste Nederlandse workshop Diensteninnovatie vind je hier.


1
Onderzoeksuitdagingen Diensteninnovatie
Wil Janssen (Telematica Instituut)

2
Crowd Sourcing
Irma Borst (Erasmus Universiteit) en Jan van den Ende (RSM)
3
Innovation in Media & Entertainment
Barend van Doorn (Accenture)

4
Service Innovatie scan en diensten SRA
René van Buuren, Timber Haaker en Piet Boekhoudt (Telematica Instituut)

5
Innovatie Onderzoek Rotterdam School of Management Jan van de Ende (RSM)

6
Designing Services
Prof. dr. Yao-Hua Tan, Vrije Universiteit Amsterdam