Gemeente Zoetermeer

Bekendmaking aanpassing Re-integratieverordening

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat de Re-integratieverordening werk en bijstand 2009 is vastgesteld door de raad op 15 december 2008. Deze verordening treedt in werking op
1 maart 2009. Dit besluit is referendabel.

Deze verordening is een aanpassing van de al bestaande Re-integratieverordening van 2005. De wijzigingen bestaan uit nieuwe en veranderde re-integratie instrumenten. De verordening richt zich meer op de hoofdlijnen waardoor er minder snel een nieuwe wijziging nodig is. Het college geeft nadere invulling aan de verordening door het opstellen van beleidsregels.

Andere (technische) wijzigingen komen voort uit veranderingen in de SUWI-wetgeving. Bijvoorbeeld door het verdwijnen van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) door fusie met de Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). De samenwerking binnen de keten werk en inkomen is verder verstevigd. Daardoor kan de gemeente nu ook re-integratie-instrumenten gebruiken van het UWV én kunnen mensen met een uitkering bij UWV gebruik maken van de instrumenten van de gemeente.

Ter inzage: van 12 februari tot en met 28 februari 2009 ligt de Re-integratieverordening werk en bijstand 2009 bij het Publieksplein. De volledige tekst kunt u onderaan deze pagina downloaden. Voor nadere inlichtingen en vragen kunt u terecht bij mevrouw Ellen Radstake, mailadres e.radstake@zoetermeer.nl.

Referendabel: U kunt een voorlopig verzoek indienen voor een referendum over het besluit van de gemeenteraad. Na het referendum kan dat besluit worden gewijzigd.

Het voorlopig verzoek dient u in uiterlijk binnen 2 weken na deze publicatie, vergezeld van tenminste 277 handtekeningen bij gemeente Zoetermeer, hoofd van de afdeling Werk, Zorg en Inkomen, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Daarvoor gebruikt u een formulier, dat verkrijgbaar is op het Stadhuis bij het Publieksplein. U kunt hier ook informatie krijgen over de verdere procedure ten aanzien van het verzoek om een referendum te houden.

Als twee weken na de datum van publicatie geen verzoek is ingediend, treedt de Re-integratieverordening werk en bijstand 2009 in werking.


* Re-integratieverordening werk en bijstand 2009.pdf (66.51 KB)
* Re-integratieverordening - artikelsgewijze toelichting.pdf (70.25 KB)