Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 12-02-2009

Brand mogelijk aangestoken

UTRECHT Woensdagavond brak brand uit in een flatbox onder woningen aan de Kwangodreef. De politie vermoedt brandstichting.

Rond 19.50 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er brand was uitgebroken bij een flat aan de Kwangodreef. Ter plaatse zagen agenten veel rookontwikkeling uit de box van de flat komen. De brandweer zag kans de brand snel te blussen en de kelderboxen te luchten. Uit eerste onderzoek bleek dat het vermoedelijk om brandstichting ging. Op 8 en 9 februari ontstonden bij de flat soortgelijke brandjes. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuige(n) zich te melden bij bureau Utrecht noord, tel: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Eykmanplein vond woensdagavond een aanrijding plaats waarbij een voetganger werd geschept door een auto. Hierbij raakte de voetganger gewond.

Een 42-jarige vrouw uit Utrecht was omstreeks 18.30 uur aan het hardlopen in de omgeving van het Eykmanplein. Toen de vrouw bij de oversteekplaats wilde oversteken, werd zij geschept door een 46-jarige automobilist uit Utrecht. De vrouw vloog door de lucht en kwam op het wegdek terecht. Zij werd met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Diverse getuigen verklaarden dat de bestuurder door het rode verkeerslicht reed. Uit politieonderzoek moet blijken wat er werkelijk gebeurd is. Bent u getuige geweest van het ongeval en heeft u nog niet met de politie gesproken, belt u dan met bureau Utrecht noord,

tel.: 0900 88 44.

Jongen op gestolen fiets

UTRECHT - De politie heeft woensdagmiddag een jongen aangehouden op een gestolen kinderfiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen over de Balijelaan in de richting van het Kanaleneiland fietsen. De jongen reed op een nagelnieuwe meisjesfiets. Bij het zien van de politie, reed de jongen hard weg en probeerde uit handen van de politie te blijven. De achtervolging werd ingezet. Ter hoogte van de Europalaan ging de jongen een bedrijventerrein op. Hier raakte de agenten de jongen kwijt, maar troffen wel de fiets aan. De fiets bleek gestolen. De politie kent de identiteit van de jongen en zal hem binnenkort op het bureau ontbieden.

Grote partij vervalste merkkleding aangetroffen

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een inval in een opslagloods gedaan, waarbij een grote hoeveelheid namaak merkkleding werd aangetroffen.

De politie startte een onderzoek omdat bij een wijkagent in een andere gemeente, een tip was binnengekomen, dat er bij een opslagloods in Utrecht en op het internet namaak kleding verhandeld werd. Het onderzoek leidde naar een opslagloods aan de Cartesiusweg waar omstreeks 16.30 uur een inval plaatsvond. In diverse vertrekken werd kleding en parfum aangetroffen. Hoewel de telling nog niet geheel is afgerond, denkt de politie dat het over 50.000 stuks kleding gaat. In totaal werden ruim 360 flesjes parfum in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart naar de huurder(s) van de loods.

Geschoten

UTRECHT- Op donderdagochtend vond een schietpartij plaats en werden 14 personen aangehouden. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.

Omstreeks 02.20 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn in een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een auto met drie personen wegrijden. Zij werden aangehouden evenals zes andere personen die uit de gelegenheid waren, gekomen. Omdat het onduidelijk was of er nog gewapende personen, binnen waren werd het arrestatieteam opgeroepen. Deze betrad de gelegenheid en hier werden nog eens vijf personen aangehouden.

Alle verdachten, in de leeftijd van 16 tot 29 jaar uit Utrecht, werden meegenomen naar het bureau. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat er minimaal één keer is geschoten. Voor zover bij de politie bekend zijn er geen gewonden gevallen.