Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 12-02-2009

Overvaller aangehouden

VIANEN In het onderzoek naar de gewapende overval op een winkel in Vianen heeft de politie woensdag 11 februari één verdachte aangehouden.

Het gaat om een 20-jarige man uit Nieuwegein. De gewapende overval vond zaterdag 6 december 2008 plaats op een winkel aan de Vijfheerenlanden. Een man kwam toen de winkel binnen en bedreigde het winkelpersoneel met een wapen. De man ging er met een geldbedrag vandoor in een auto bestuurd door een mededader. Bij de doorzoeking van de woning waar de verdachte is aangehouden, zijn diverse goederen, waaronder geld, aangetroffen en in beslag genomen. De Nieuwegeiner wordt vrijdag 13 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris in Utrecht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Dealen

NIEUWEGEIN De politie hield op woensdag 11 februari een dealer en een koper van drugs aan.

Rond 16.50 uur zagen agenten een auto midden op de Hogelandseweg stilstaan. In de auto zat een man en bij de auto stond een jongen. De agenten spraken de jongen aan, waarop de automobilist hard weg reed. De agenten controleerden de jongen, 17 jaar en afkomstig uit Vianen. Hij bleek een zakje weed bij zich te hebben en werd aangehouden.

Vervolgens keken de agenten naar de weggereden automobilist uit. Zij zagen hem op de M.C. van Hallstraat zijn auto parkeren en uitstappen. Een agent liep naar hem toe en hield de man, 34 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, staande. De politieman rook een sterke weedlucht en onderzocht de auto van de Nieuwegeiner. Daarbij trof hij twintig zakjes weed aan. Die werden in beslag genomen en ook de Nieuwegeiner werd aangehouden. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.