Politie Groningen

Donderdag 12 februari 2009

Provincie Groningen, 12-02-2009

Winschoten: verkeerscontrole leidt tot 101 bekeuringen

De politie heeft woensdagochtend- en middag op de Blijhamsterweg, Grintweg en Udensweg in Winschoten verkeerscontroles gehouden. De politie controleerde op diverse verkeersovertredingen. De controle resulteerde in 101 boetes: geen gordel (49x), te hard rijden (37x), niet handsfree bellen (12x), niet volgen verplichte rijrichting (1x), geslotenverklaring (1x) en defecte reminrichting (1x). De controle werd uitgevoerd door 11 politieagenten.

Groningen: Stadjer zwaar gewond door ongeval in fitnesscentrum

Een 25-jarige man uit Groningen is tijdens het sporten in een fitnesscentrum aan de Atoomweg in Groningen zwaar gewond aan zijn hand geraakt. De Stadjer was met 70 kilo aan het squatten. Hij had echter het toestel niet gezekerd met een schuifzekering. Het slachtoffer kon het gewicht op een gegeven moment niet meer houden. Hierdoor viel hij achterover, waardoor de linkerhand door het zware gewicht door de zekering werd geperst. De hand werd door de zekering doorboord. Een getuige reageerde alert op het ongeval door een slagader dicht te drukken. De man werd met behulp van brandweerpersoneel uit zijn benarde positie bevrijd. Hij werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: lastige mannen aangehouden

De politie heeft woensdagnacht op de Grote Markt twee Stadjers in de leeftijd van 26 en 41 jaar aangehouden. De jongste verdachte had zich vervelend en agressief gedragen in een horecagelegenheid aan de Grote Markt. Toen portiers hem uit het café wilden zetten, bedreigde hij een 26-jarige vrouw. Ook maakte hij een slaande beweging naar de vrouw. Zij droegen de verdachte buiten de zaak over aan gewaarschuwde agenten. De 41-jarige gedroeg zich vervelend tijdens de aanhouding van de andere Stadjer. Ondanks meerdere bevelen van politieagenten weigerde hij weg te gaan. Hierop werd ook deze verdachte ingerekend. Beide mannen zijn ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Winschoten: gewond na botsing

Bij een verkeersongeval op de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten is woensdagmorgen een 38-jarige vrouw uit Finsterwolde gewond geraakt. De vrouw reed als passagier mee in de auto van een 52-jarige plaatsgenoot. Een 61-jarige automobilist uit Blijham reed achter het tweetal en had niet tijdig door dat de Finsterwolder afremde. Mede door het gladde wegdek botste de 61-jarige bestuurder tegen de achterkant van zijn voorligger. De inzittende vrouw is met diverse klachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: bestuurder niet in bezit van rijbewijs

Een 18-jarige automobilist uit Hoogezand is woensdagmorgen betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder viel op toen hij over de Gorechtlaan in zijn woonplaats reed. Uit navraag bleek dat de Hoogezandster niet over een rijbewijs beschikt. In de Rheinvis Feithstraat werd de jongeman langs de kant van de weg gezet. Hij moest zijn auto laten staan. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft woensdagmiddag in een bedrijfspand aan de Farmsumerweg in Appingedam een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een anonieme M melding. Op een bovenverdieping troffen agenten 800 planten aan. De planten en de materialen van de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd. In een andere ruimte vonden agenten ook restanten van een kwekerij. Deze restanten zijn meegenomen voor vernietiging. Tijdens de ontruiming ontstond een gaslek in het pand. Door de hoofdkraan af te sluiten kon ontploffingsgevaar worden voorkomen. Twee inwoners van Groningen (52 en 55 jaar) zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vervaardiging van de hennepkwekerij. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Haren: politie plaatst auto bejaarde achter slot en grendel

De politie heeft woensdagmorgen de auto in beslag genomen van een 76-jarige automobiliste uit Haren. De vrouw kwam op het politiebureau om met een agent te praten. Toen een medewerkster zag dat het voertuig midden op de weg geparkeerd stond, vroeg deze aan de eigenaresse om haar auto op het parkeerterrein te zetten. Omdat het enige tijd duurde voordat de Harense weer terugkwam in het politiebureau, namen twee politiemensen een kijkje. Eén van hen herkende het voertuig en de vrouw. Haar rijbewijs bleek ingevorderd te zijn. Dit naar aanleiding van spookrijden enkele maanden geleden. Sommige burgers hadden haar onlangs ook nog slingerend door Haren zien rijden. Vanwege haar rijvaardigheid was het onvertrouwd dat ze de beschikking had over haar auto. Daarom werd besloten het voertuig op het afgesloten terrein van het politiebureau te plaatsen.

Groningen: tweetal steelt tas na duw

Twee onbekende personen hebben woensdagmiddag een tas gestolen van een 41-jarige vrouw uit Scheemda. De vrouw liep in de buurt van de fietsenstalling op het Stationsplein in Groningen toen ze een duwtje kreeg. Hierdoor gleed haar tas van haar schouder. Iemand die op een fiets zat greep de tas en ging er samen met de kompaan vandoor. De tas werd even later teruggevonden met daarin nog diverse persoonlijke spullen. De portemonnee van de vrouw was wel verdwenen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie.

Groningen: fietser geeft automobilist geen voorrang

Een 31-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt op de Hereweg in zijn woonplaats. De man wilde vanaf de Rabenhauptstraat de Hereweg oversteken, maar gaf geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Utrecht. Die kon de fietser niet meer ontwijken, met een aanrijding tot gevolg. De Stadjer is met schouderletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Oude Pekela: man mishandelt partner en heeft meer op zijn kerfstok

De politie heeft woensdagmiddag in Oude Pekela een 44-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Agenten kregen de melding dat de Pekelder zijn partner had mishandeld en gingen naar de desbetreffende woning. Toen ze de straat in kwamen rijden zagen ze de verdachte net wegrijden bij zijn huis. Hij werd aangehouden voor huiselijk geweld en bleek stevig onder invloed van alcohol te zijn. Het alcoholpromillage in zijn bloed was bijna 2,3. Op het politiebureau bleek verder dat zijn rijbewijs bijna tien jaar geleden ongeldig was verklaard. Toen de man in een cel moest plaatsnemen verwondde hij zichzelf. Voor zijn verwondingen moest hij naar het ziekenhuis. Na zijn behandeling kon de Pekelder direct door naar het cellencomplex waar hij is ingesloten.

Groningen: automobilist onwel na waarschijnlijk drugsgebruik

De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat een automobilist op de Vissersbrug in Groningen onwel zou zijn. Toen agenten een kijkje gingen nemen bleek de 54-jarige man uit Stadskanaal niet aanspreekbaar en schuimbekkend in zijn voertuig te zitten. Ambulancemedewerkers hebben de Kanaalster naar een ziekenhuis gebracht. In de auto van de man werd wit poeder gevonden. Ook vond men een onbekende vloeistof. Waarschijnlijk was de automobilist onder invloed van drugs en is hij daardoor onwel geworden. Het rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: fietser gewond na botsing met brommer

Een 60-jarige fietser uit Groningen is woensdagavond gewond geraakt na een botsing met een 35-jarige plaatsgenoot. De fietser wilde vanuit de Ubbo Emmiusstraat het Zuiderdiep oversteken, maar zag daarbij de 35-jarige bromfietser over het hoofd. De bromfietsbestuurder kon de fietser niet meer ontwijken. Door de aanrijding raakte de 60-jarige man gewond aan zijn hoofd. Hij is met onder meer een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.