Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 12-02-2009

Fietser gewond bij ongeval

BARGER COMPASCUUM Woensdagmorgen is een 16-jarige jongen uit Barger Compascuun ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de Verlengde Splitting. Hij fietste richting Emmen en werd ter hoogte van het Oosterbos van achter aangereden door een bestelauto. De bestuurder, een 54-jarige man uit Emmer Compascuum had de jongen niet gezien. De fietser is met hoofdletsel overgebracht naar het UMC Groningen. (09-010447)

Meerdere aanrijdingen tijdens hagelbui

ASSEN Woensdagmiddag rond 16.00 uur zijn tijdens een hagelbui op de A28 tussen Assen-Centrum en Assen-Noord meerdere aanrijdingen ontstaan. Een van de betrokken bestuurders raakte hierbij licht gewond. Een politieauto, onderweg naar een van de aanrijdingen, raakte zelf beschadigd toen het tegen de vangrail gleed. (09-010659)

Auto tegen boom

PEIZE Woensdagavond reed een 58-jarige man uit Peize met zijn auto over de Altenaweg. Op het door ijzel glad geworden wegdek kwam hij aan het glijden en botste tegen een boom. De bestuurder is met inwendig letsel naar het Martiniziekenhuis gebracht. (09-010692)

EMMEN Woensdagavond reed een 54-jarige vrouw uit Aalden in een personenauto over de Slenerweg. Door de gladheid raakte ze de controle over de auto kwijt en botste tegen een boom. Haar 15-jarige dochter en een 14-jarig meisje uit Aalden zaten bij haar in de auto. Alle drie de inzittenden zijn naar het Scheperziekenhuis gebracht. (09-010723)

Bekeuringen voor niet handsfree bellen

COEVORDEN Woensdag heeft de politie bij een controle aan negen automobilisten een bekeuring uitgedeeld omdat ze tijdens het rijden zaten te bellen. Daarnaast kregen drie bestuurders een boete omdat ze de gordel niet droegen. (09-010632)

Vernieling autos opgelost

SMILDE De politie heeft met de aanhouding van drie 17-jarige jongens, twee uit Smilde en een uit Beilen, de vernieling van twee autos opgelost. In oktober vorig jaar werd aan de Prinses Beatrixstraat een auto met oranje verf bespoten en werden de vier banden lekgeprikt. In de Prins Hendrikstraat werd een andere auto ook bespoten met dezelfde oranje verf. Na onderzoek kwam de politie bij de drie knapen terecht. Ze zijn verhoord en hebben toegegeven dat zij hier verantwoordelijk voor zijn geweest. De politie heeft hiervan een proces-verbaal opgemaakt en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.