Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 12 februari 2009


* POLITIE HOUDT WONINGINBREKER AAN
BARENDRECHT - Naar aanleiding van een melding dat er zou worden ingebroken aan de Petrus Camperstraat in Barendrecht, stelde de politie aldaar een onderzoek in. Getuigen hadden gezien dat twee mannen zich verdacht hadden opgehouden rond een woning. Daar bleek inderdaad een raam te zijn geforceerd. Toen de politiemensen een onderzoek instelden in de omgeving werd een 34-jarige man aangetroffen die zich had verstopt in de bossages. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat op dezelfde avond ook was ingebroken op de Botter, de Windhalm en de Vlietweg. In het onderzoek naar de inbraak in de Petrus Camperstraat kwam naar voren dat er een link was te leggen naar de andere inbraken van die avond, onder andere door de goederen die de verdachte bij zich had. De politie stelt een onderzoek in naar de 2e verdachte.


* TANKSTATION OVERVALLEN; GETUIGEN GEZOCHT

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie, die een hoge prioriteit geeft aan het voorkomen en oplossen van overvallen, is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een tankstation aan de Burgemeester Schalijlaan. Woensdag aan het begin van de avond, rond half zeven, werd de 32-jarige medewerker door een man met een vuurwapen bedreigd. Het slachtoffer was op dat moment bezig met het bijvullen van de vakken toen de man de kiosk binnenkwam. Vervolgens werd er een vuurwapen op het slachtoffer gericht en moest hij geld afgeven. Toen de verdachte het geld had ging hij ervandoor. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en camerabeelden veiliggesteld.
Mocht u getuige zijn geweest of over informatie beschikken die kan leiden tot de aanhouding van de verdachte belt u dan met telefoonnummr 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* POLITIE HOUDT BROERS AAN NA MISHANDELING

ROTTERDAM-WEST / MIDDELLAND - De politie heeft woensdagmiddag twee broers van 38 en 46 jaar aangehouden voor mishandeling in een woning aan de Jan van Avennesstraat.
Rond kwart voor vijf 's middags kregen beide mannen ruzie. Hierop sloeg de 46-jarige man zonder vaste vaste woon- of verblijfplaats zijn jongere broer uit Rotterdam in zijn gezicht en bedreigde hem. Vervolgens vielen er over en weer klappen. De oudste van het stel liep ook een steekwond in zijn arm op. Gealarmeerde agenten hielden beide mannen aan voor mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

HELLEVOETSLUIS - Een 38 en een 19-jarige inwoner uit Hellevoetsluis zijn woensdagmiddag aangehouden nadat ze een 42-jarige stadsgenoot hadden mishandeld. Het tweetal kwam het slachtoffer tegen en bedreigden hem dusdanig dat de man in een sloot terecht kwam. Beide verdachten zijn meegenomen voor verhoor en vervolgens heengezonden. Uit de verhoren van de verdachte en de aangever bleek dat het drietal al enkele jaren ruzie heeft. Een en ander is hier het gevolg van.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN VOOR WONINGINBRAAK

ROTTERDAM-NOORD - Politiemensen van het district Noord zagen woensdagavond om ongeveer negen uur drie jongens in de Tochtstraat lopen, die iets in een dekbed gewikkeld met zich meedroegen. Omdat zij dit niet vertrouwden spraken zij het drietal aan die het direct op een lopen zette. Eén van de drie liep richting de Hooglandstraat en de andere twee via het Zwaanshals naar het Ruivenplantsoen. De politiemensen zetten de achtervolging in op de twee en slaagden er in één van hen te achterhalen op het Johan Idaplein. Deze 18-jarige Rotterdammer werd aangehouden. In het dekbed bleek een LCD televisie te zitten die samen met enkele andere goederen was gestolen uit een woning aan de Hoyledestraat. De politie stelt een onderzoek in naar de twee medeverdachten.


* GETUIGENOPROEP; POLITIE ONDERZOEKT STRAATROOF

ROTTERDAM-CENTRUM / NIEUWE-WERK - De politie onderzoekt een straatroof die op woensdagavond rond half tien aan de noordzijde van de fietserstunnel van de Maastunnel plaatsvond. Een 22-jarige man uit Rotterdam werd door enkele jongens geslagen en beroofd. De Rotterdammer kwam uit de fietserstunnel rijden en fietste Het Park in toen hij verschillende klappen van achteren kreeg van een paar jongens. Hierop werd zijn identiteitsbewijs en geld afgenomen. Na de klappen lag het slachtoffer enkele minuten bewusteloos op de grond. Tevens liep hij letsel op aan zijn gezicht en benen. De man werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben over deze straatroof om contact op te nemen met de recherche van Rotterdam-Centrum op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* GETUIGENOPROEP AANRIJDING HELLEVOETSLUIS

HELLEVOETSLUIS - Op maandagmorgen 2 januari, om ongeveer kwart voor tien, vond op de Moriaanseweg een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter. De scooterrijdster werd in de flank aangereden door een automobilist. Deze ging er vervolgens met grote snelheid vandoor zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij reed de Duindoornstraat in en is daarna niet meer waargenomen. De auto is metalicgroen van kleur en heeft een 'hoekig' model. De politie vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding contact op te nemen met de politie Hellevoetsluis via telefoonnummer 0900-8844.