Gemeente Geldermalsen

Oplossing voor rioleringsprobleem rond Oranje Nassaustraat

12 februari 2009 - In december van het vorig jaar zijn er problemen ontstaan met de riolering nabij de kruising Lange Akker/Oranje Nassaustraat in Geldermalsen. Als gevolg van een gat in het hoofdriool is zand onder de weg vandaan in het riool gespoeld waardoor het wegdek voor een deel is ingezakt. Bij het herstel van de schade is tegelijkertijd gekeken naar de staat van de riolering in de Oranje Nassaustraat. Het bleek dat het riool in deze straat, tussen de aansluitingen met de Lange Akker en de Groen van Prinstererstraat schade heeft geleden. Het kan niet worden uitgesloten, dat ook in dit weggedeelte door de verkeersbelasting het wegdek in kan storten. Vandaar dat uit veiligheidsoverwegingen is besloten tot een gedeeltelijke afsluiting.

De voorbereidingen voor vervanging van het riool zijn in volle gang. Daarbij wordt tegelijkertijd meegenomen vervanging van het riool in de Lange Akker, tussen de Oranje Nassaustraat en de Emmalaan. Het gemeentebestuur speelt hiermee actief in op klachten van aanwonenden.

Op dit moment ondervindt de woonomgeving hinder van de tijdelijke wegafzetting. Ook bij de uitvoering van de hiervoor genoemde werkzaamheden zal overlast voor het verkeer en omwonenden niet helemaal voorkomen kunnen worden. Wanneer de voorbereidingen voorspoedig verlopen, zal het werk in de loop van april van start kunnen gaan. De omwonenden zullen rond die tijd hierover, door middel van een huis-aan-huis te verspreiden bewonersbrief nog nadere informatie ontvangen.