Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

CG-Raad: Vergeet mensen met een handicap of een chronische ziekte niet in diversiteitbeleid!

De CG-Raad wil met minister ter Horst van Binnenlandse Zaken praten over meer banen bij de overheid voor mensen met een handicap of chronische ziekte.

Arbeidsdeelname

De CG-Raad heeft hierover een brief geschreven aan de minister, in reactie op haar voornemens voor diversiteitbeleid. De minister gaat dit beleid vormgeven door onder meer uitgebreide plannen voor hogere arbeidsdeelname van onder meer allochtonen en vrouwen. Mensen met handicaps en chronisch ziekten blijven onbenoemd in haar voornemens.

Voorbeeldfunctie overheid

De CG-Raad wijst minister Ter Horst erop dat het meenemen van deze groepen in diversiteitbeleid noodzakelijk is. De arbeidsparticipatie van chronisch zieken en gehandicapten blijft ver achter op die van mensen zonder beperkingen.
Daarom zou de overheid ook in het eigen aannamebeleid volgens de CG-Raad een voorbeeldfunctie kunnen vervullen. De CG-Raad wil zelf samen met overheid, werkgevers, vakbonden en uitkeringsinstanties een prikkelend stimuleringsprogramma opzetten om arbeidsdeelname van mensen met een handicap of chronische ziekte te stimuleren.

Verdere informatie


* De brief van de CG-Raad

* De vragen die de Kamerleden Heijnen en Spekman eind januari hebben gesteld over de arbeidsdeelname van mensen met handicaps of chronische ziekten.

(Geplaatst: 12 februari 2009)

---