Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 12-02-2009 o Persberichten district I

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 50 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor maar liefst 49 bestuurders die geen gordel droegen en 1 bestuurder belde niet hands-free. Ze hielden de controle op woensdag 11 februari 2009 op de Pieter Zeemanweg, de Dubbelsteynlaan West, de Eikenlaan, de Stevensweg, de Reeweg Oost en de Groenekruislaan.

WINKELVERBOD OVERTREDEN
DORDRECHT Een 41-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden wegens overtreding van een winkelverbod. Dit gebeurde op woensdagmorgen 11 februari 2009 in een winkel op de Voorstraat. De man had een winkelverbod en kwam toch de winkel in. Hij werd daarop aangehouden en overgedragen aan de politie. De man verklaarde dat hij dacht dat het winkelverbod afgelopen was. Dat was dus niet zo en derhalve is hij na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

GEVAARLIJKE STOFFEN
DORDRECHT Een 45-jarige vrachtautobestuurder uit Slovenië heeft een bekeuring gehad nadat hij met gevaarlijke stoffen van klasse 4 en 6 door de Drechttunnel reed. Dit gebeurde op woensdagmiddag 11 februari 2009. De man reed door de tunnelbuis waar alleen gevaarlijke stoffen klasse 1 zijn toegestaan. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man een boete van 500 euro. Nadat de chauffeur direct de boete betaalde kon hij zijn weg vervolgen.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Twee meisjes van 15 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag 11 februari 2009 in een winkel aan de Johan de Wittstraat. Personeel zag dat de meisjes met kleding de paskamer waren gegaan en dat ze zonder kleding terugkwamen. Ze verlieten daarop de winkel zonder te betalen. Het alarm ging niet af. Bleek dat de meisjes de labels van de kledingstukken hadden afgetrokken. Hierdoor zijn de kledingsstukken beschadigd. In de tas van één van de meisjes werden bovendien nog drie gestolen kledingstukken aangetroffen. De meisjes zijn ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Een 47-jarige vrouw uit Rockanje is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op woensdagmiddag 11 februari 2009 omstreeks 17.45 uur op de Provincialeweg N 217. De vrouw was betrokken bij een kleine aanrijding. Ze reed op een gegeven moment met haar personenauto achteruit en kwam in botsing met de auto van een 52-jarige vrouw uit Dordrecht. Er ontstond lichte schade. De vrouw kon nauwelijks op haar benen staan. In het bureau blies zij ongeveer 2,6 promille (1155 ug/l). Haar rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is ze met een rijverbod van 12 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

HENDRIK IDO AMBACHT - Een 39-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. Dit gebeurde op woensdagavond 11 februari 2009 omstreeks 20.00 uur op de Weteringsingel. In het bureau blies deze beginnend bestuurder ongeveer
1 promille (440 ug/l). Zijn rijbewijs is daarop in gevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 6 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GEEN RIJBEWIJS
DORDRECHT - Een 54-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs sinds 2005 ongeldig is verklaard. Dit gebeurde op donderdagochtend 12 februari 2009 omstreeks 02.00 uur op het Hermann Hesse-Erf. Bovendien bleek dat de man gesignaleerd stond voor 14 dagen hechtenis. Hij is direct ingesloten om zijn straf uit te zitten. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden zonder rijbewijs.

BEDREIGING
DORDRECHT Een 37-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op donderdagochtend 12 februari 2009 omstreeks 04.00 uur op het Zijldiep. Hij schopte herrie bij de woning van zijn 40-jarige broer en bedreigde hem. De broer deed aangifte. De 37-jarige man was inmiddels naar zijn woning gegaan. Daar wilde hij niet naar buiten komen. Hij dreigde zelfs om een fles terpentine aan te steken. Toen hij op een gegeven moment voor het geopende raam verscheen werd hij gepepperd en werd hij aangehouden. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.