Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 12-02-2009 o Persberichten district II

HELING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 26-jarige man uit Oss is door politieagenten aangehouden wegens heling van gestolen kleding. Dit gebeurde op woensdagmiddag 11 februari 2009 op de Hakgriend. De man reed in een bestelauto met daarachter een aanhangwagen. Omdat de lading van de aanhangwagen mogelijk te zwaar was, werd hij aan de kant gezet. Bleek dat de aanhangwagen vol zat met 60 dozen kleding die na onderzoek van diefstal afkomstig waren. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

VEEL MIS NA VERKEERSOVERTREDING
GORINCHEM Een 23-jarige man werd door politieagenten aan de kant gezet toen hij niet stopte voor een overstekende voetganger op een voetgangersoversteekplaats op de Banneweg. Dit gebeurde op woensdagmiddag 11 februari 2009. De man kon zich niet legitimeren. Na controle bleek dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot mei 2009. Tevens stond hij gesignaleerd voor 10 vonnissen voor een totaalbedrag van 1350 euro. Nadat een vriend de boetes betaalde werd hij met twee bekeuringen heengezonden.

ROODLICHT CONTROLE
GORINCHEM Tijdens een roodlicht controle op de kruising Banneweg met de Vroedschapsstraat hebben politieagenten 10 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die het rode verkeerslicht negeerden. Ze hielden de controle op woensdagmiddag 11 februari 2009.

GESIGNALEERD
GORINCHEM Een 36-jarige man uit Gorinchem is aangehouden omdat hij gesignaleerd stond. Dit gebeurde op woensdagavond 11 februari 2009 omstreeks 23.45 uur. Politieagenten zagen de man lopen op de Langebrug. Hij had nog 30 dagen hechtenis tegoed. Hij is direct ingesloten om zijn straf uit te zitten

INBRAAK WINKEL
ALBLASSERDAM - Op woensdagavond 11 februari 2009 omstreeks 22.30 uur is ingebroken in een winkel aan het Cortgene. Een getuige zag dat een man een ruit van de kledingwinkel insloeg en vervolgens wegrende in de richting van de kerk. Uit de winkel werden diverse kledingstukken gestolen. Politieagenten zochten de omgeving af maar konden de dader niet vinden. Personeel van de unit forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in.