PvdA Rotterdam


Uit het college


Do 12 Feb 2009 - Redactie
Dagactiviteitencentrum wordt kleinschalige woonvoorziening

Op de plek van het huidige dagactiviteitencentrum aan de Plantagelaan 2 in Kralingen-Crooswijk komt in 2010 een kleinschalige woonvoorziening voor beschermd wonen voor dezelfde doelgroep. In eerste instantie zagen de omwonende dit helemaal niet zitten, maar na intensief overleg zijn ze nu blij met deze opzet.

Deze woonvoorziening valt binnen het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang (PvA MO). In Rotterdam zijn hiervoor, verdeeld over alle deelgemeenten, 19 voorzieningen nodig. Deze voorziening is de tweede die in dit kader in Kralingen-Crooswijk wordt gerealiseerd. Momenteel dient het pand aan de Plantagelaan 2 als dagactiviteitencentrum voor circa 40 cliënten van Bouman GGZ. In plaats daarvan komt er voor dezelfde doelgroep op deze plek vervangende nieuwbouw voor 20 vaste bewoners. Begeleiders van Bouman GGZ zullen 24 uur per dag aanwezig zijn.

Met de Bouman GGZ, omwonenden, bedrijven, en politie zullen afspraken worden gemaakt over de randvoorwaarden voor vestiging van deze voorziening. De afspraken worden vastgelegd in een beheerconvant. Wethouder Jantine Kriens: "Een beheercommissie met daarin alle partijen gaat toezien op naleving van de afspraken en goed nabuurschap.
Onze ervaring leert dat op deze wijze dit soort voorzieningen zonder overlast voor de omgeving kunnen bestaan."
Naar verwachting opent de voorziening in 2010 haar deuren voor de bewoners.