Gemeente Helmond


Uitvoeringsgereed ontwerp Koninginnewallen

De Koninginnewallen krijgen een kwalitatief betere uitstraling.

De gemeente Helmond heeft het ontwerp van de Noord- en Zuid-Koninginnewal voor uitvoering gereed gemaakt.. Het plan is na inbreng van ondernemers en bewoners op een beperkt aantal punten aangepast. Bij de totstandkoming van het definitief ontwerp is de klankbordgroep Koninginnewallen nauw betrokken geweest. Op donderdag 12 februari hebben zowel de bewoners als de eigenaren en ondernemers van de Koninginnewallen zich tijdens een inloopmiddag kunnen laten informeren over het definitieve ontwerp.

Eerder dit jaar hebben de gemeente, het Centrummanagement Helmond en de klankbordgroep Koninginnewallen elkaar gevonden over de manier waarop het project moet worden aangepakt. Een van de afspraken die toen is gemaakt, is dat wethouder Yeyden namens de gemeente als opdrachtgever de bestuurlijke regie voert over de tweede fase van de kwaliteitsimpuls. De directie wordt gevoerd door Ingenieursbureau Helmond in samenwerking met de heer J. Verspaget namens het Centrummanagement Helmond.

Planning
Als alles volgens planning verloopt, wordt in het voorjaar van 2009 begonnen met de werkzaamheden en hebben de Koninginnewallen in het najaar een nieuwe uitstraling. Tijdens de uitvoering van het werk wordt rekening gehouden kermis en de weekmarkt.