Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Fietsster gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 12-2-2009 13:22:22

ARNHEM - Op de Velperbuitensingel in Arnhem is woensdagmiddag een zestienjarig meisje uit Velp gewond geraakt nadat ze was aangereden door een auto. Dat gebeurde rond drie uur ter hoogte van het fietspad naar de Steenstraat. De Velpse wilde kennelijk de Velperbuitensingel oversteken richting Steenstraat en kwam daarbij in botsing met een auto, bestuurd door een 21-jarige Arnhemmer. De fietsster kampte onder meer met een hoofdwond en moest voor controle naar het ziekenhuis. De politie verdenkt de Velpse ervan door rood te zijn gereden. Getuigen hadden verklaard dat de automobilist groen licht had gehad. (09-019439)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie waarschuwt alert te zijn op dubieuze telefoontjes
Publicatiedatum: 12-2-2009 13:21:42

RHEDEN - De politie in Rheden waarschuwt alert te zijn op dubieuze telefoontjes waarin bewoners door een onbekende man voorstellen worden gedaan voor een controle naar brand- en inbraakpreventie. Een inwoner van Rheden maakte hier deze week al melding van bij de politie en was niet op het voorstel in gegaan. De man wilde namelijk geen naam opgeven noch de naam van het bedrijf waar hij voor werkte. Inmiddels zijn er al meerdere soortgelijke meldingen bij de politie gedaan. De politie sluit niet uit dat de man andere bedoelingen heeft gehad en adviseert niet op de voorstellen in te gaan. Mocht men toch in zee willen gaan met dergelijke bedrijven vraag dan altijd naar de naam van het bedrijf waarvoor men werkzaam is en verifieer of de gegevens kloppen. Beter nog: maak zelf afspraken met erkende bedrijven. (09-018636)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijf aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 12-2-2009 13:19:41

ARNHEM - In Arnhem heeft de politie woensdag 11 februari vijf verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Drie mannen van 21, 24 en 33 jaar met Poolse nationaliteit werden na een achtervolging op de Bergstraat aangehouden nadat ze eerder waren betrapt bij een zaak aan de Rijnstraat. Het trio wordt ervan verdacht diverse kledingstukken te hebben gestolen. Nadat dit door de beveiliging was ontdekt sloegen de drie op de vlucht. Op aanwijzen van een getuige kon het trio even later op de Bergstraat worden gepakt. In de auto van de drie mannen werden meerdere goederen aangetroffen en in beslag genomen. Ook de auto van hen werd in beslag genomen. Het trio is in verzekering gesteld.
Bij een zaak aan de Walstraat werd een veertienjarig meisje uit Arnhem aangehouden nadat ze drie paar oorbellen zou hebben gestolen. Beveiligers droegen de Arnhemse over aan de politie. Het meisje bekende de diefstal en is inmiddels op vrije voeten. Haar hangt een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt. Een 47-jarige Arnhemmer werd aangehouden bij een winkel aan de Hanzestraat. De man wordt ervan verdacht een deurbel te hebben gestolen. De winkelier van de zaak waarschuwde zijn collega's, die de man enige tijd later opvingen en aan de politie overdroegen. De Arnhemmer bekende de diefstal en is na verhoor naar huis gestuurd in afwachting van een beslissing van justitie.
(09-019222 / 019277 / 019476)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---