Eric de Macker nieuwe voorzitter CNV Publieke Zaak

12/02/2009 13:04

CNV Publieke Zaak

Eric de Macker (48) is de nieuwe voorzitter van CNV Publieke Zaak. De Algemene Vergadering van deze CNV-vakbond stemde op donderdag 12 februari 2009 in met zijn kandidatuur. CNV Publieke Zaak behartigt de belangen van circa 80.000 leden in de publieke sector.

Eric de Macker is rooms-katholiek, gehuwd en woont in Den Haag. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit in Tilburg en trad op 1 oktober 1987 als jurist in dienst van CNV Publieke Zaak. Per 1 januari 1997 werd De Macker lid van het Bestuur van CNV Publieke Zaak. Hij is de opvolger van Paul Koeslag die per 1 januari 2009 terugtrad als voorzitter. Deze stelde zich niet herkiesbaar voor een derde termijn.

Speerpunten

Eric de Macker ziet voor CNV Publieke Zaak een aantal belangrijke speerpunten. Hij vindt dat de werknemers in de zorg te veel nadelen ondervinden van de marktwerking. "Onze leden hebben last van wanbeleid, financieel wanbeheer en onaanvaardbaar hoge bestuurssalarissen van directies", aldus De Macker. Verder staat hij pal voor het huidige pensioenstelsel. "Een prima stelsel dat gebaseerd is op solidariteit tussen jong en oud."

CNV Publieke Zaak is aangesloten bij de Vakcentrale CNV en opereert in de sectoren zorg?, overheid en geprivatiseerde overheidsinstellingen (onder andere post, telecom en energiesector).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.mijnvakbond.nl