Gemeente Enschede

Parkeercontrole Wenninkgaarde

Vanaf komend weekend start de politie met een intensieve controle op foutparkeerders in de Wenninkgaarde. Sinds enige tijd is de Wenninkgaarde toegevoegd aan het stadserf en gelden hier ook de verkeersregels voor stadserf. Dit houdt onder andere in dat het verboden is te parkeren, behalve op de gemarkeerde parkeerplaatsen.

Vooral op de uitgaansavonden donderdag, vrijdag en zaterdag staan in de Wenninkgaarde nog veelvuldig auto's geparkeerd buiten de daarvoor bestemde parkeerhavens. Dit zorgt voor overlast voor hulpdiensten en aanwonenden en het hindert de verkeersdoorstroming.

Automobilisten die buiten de vakken parkeren riskeren een bekeuring. Vanaf vandaag wordt het risico van een boete nog groter, want dan start een intensieve parkeercontrole. Vorige week is de parkeercontrole aangekondigd in Huis-aan-Huis en zijn foutparkeerders hierop geattendeerd door middel van flyers onder de ruitenwissers.

Zowel vanaf de noordzijde bij de spoorwegovergang vanaf de Molenstaat, als ook vanaf de oostzijde bij de Irenegarage wordt door middel van verkeersborden aangeven dat het `stadserf' begint. Bezoekers van de binnenstad en het Muziekkwartier kunnen gebruik maken van de parkeermogelijkheden in de nabij gelegen Irenegarage en de Stationsgarage.

Geplaatst: 12 februari 2009.

12 februari 2009