Stewardess loopt stage op Huishoudbeurs

12/02/2009 12:47

ROC van Amsterdam

Studenten van het ROC van Amsterdam - Airport aan de opleiding Luchtvaartdienstverlening waar leerlingen worden opgeleid tot (grond)steward(ess), lopen komende tijd stage op de Huishoudbeurs in Amsterdam-RAI. Zij zijn, in uniform met ROCvA-badge, te vinden bij de stand van Herome, een van de stagebedrijven van het ROC van Amsterdam Airport, waar studenten alles leren over persoonlijke verzorging. Iedere dag zijn zes studenten aan het werk die oefenen in professioneel gastheer- en gastvrouwschap.

Spannende stage

De jaarlijkse Huishoudbeurs is een spannende plek om stage te lopen. Tussen 11.00 en 18.00 trekken duizenden geĂŻnteresseerden aan hen voorbij en dat vraagt dus wat van je competenties op het gebied van professioneel en gastvrij opereren. Natuurlijk moeten zij tegelijkertijd de producten en diensten van Herome uitdragen. Om deze productkennis te verkrijgen is van te voren gestudeerd op brochures, handleidingen en hebben zij een briefing gehad.

Geen beginners

Stageleerbedrijf Herome werkt deze Huishoudbeurs niet met beginners. De groep van ongeveer 30 studenten, per dag een groepje van zes, zijn leerlingen die al enige stages achter de rug hebben. Hierdoor weten ze al wat hen te doen staat en wat van hen wordt verwacht. Het betreft hier niveau 4 studenten die in het 1e en 2e jaar zitten van hun opleiding Luchtvaardienstverlening. Na de stage op de beurs zullen deze studenten ook door het leerbedrijf worden beoordeeld op hun prestaties.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster.

Het ROC van Amsterdam behoort tot de 42 roc's die ons land telt.





http://www.rocva.nl