Gemeente Dongeradeel


Reclamebeleid voor bedrijventerreinen en bedrijven

Op 8 december 2008 heeft de gemeente Dongeradeel met diverse belanghebbenden en vertegenwoordigers van de bedrijvenverenigingen gesproken over het concept-reclamebeleid voor de bedrijventerreinen in de gemeente Dongeradeel. Aan de hand van wat wij toen hebben besproken, hebben wij het concept-reclamebeleid aangepast. Wij zijn benieuwd naar uw mening hierover. U kunt het concept-reclamebeleid voor bedrijventerreinen onderaan deze pagina downloaden en bekijken.

Tijdens de bijeenkomst op 8 december 2008 was er niemand aanwezig van de woon-werklocaties in onze gemeente. Voor deze gebieden zijn enkele aanvullende regels opgesteld. Wij vragen met name de Ondernemersvereniging van Ternaard en de Vereniging van handel en industrie Dokkum e.o. hier goed naar te kijken.

Belangrijk!
Een wijziging ten opzichte van het vorige concept is dat in het concept-reclamebeleid ook beleidsregels zijn opgenomen voor bedrijven die niet op een bedrijventerrein zitten. De regels van het reclamebeleid zullen ook gaan gelden voor bedrijven die niet op bedrijventerreinen zijn gevestigd en in het bestemmingsplan de aanduiding "bedrijf", "detailhandel" of "dienstverlening" hebben. Op deze bedrijven zijn dezelfde beleidsregels van toepassing als voor bedrijven op woonwerk-locaties. Het komt namelijk vaak voor dat deze bedrijven zich in een kwetsbare omgeving als bijvoorbeeld een woonomgeving bevinden. De mogelijkheden van bedrijven om bepaalde reclames te voeren zal dan iets meer op de omgeving afgestemd moeten worden.

De bedrijven die volgens het bestemmingsplan niet op een bedrijventerrein zijn gevestigd, maar wel tegen een bedrijventerrein of een woon-werklocatie aanliggen worden in deze beleidsregels gezien als onderdeel van het bedrijventerrein of de woon-werklocatie. Dit geldt bijvoorbeeld voor een paar bedrijven in Ternaard, Oosternijkerk en Metslawier.

Dit reclamebeleid geldt niet voor bedrijven in de binnenstad van Dokkum, in de beschermde dorpsgezichten en in het buitengebied. Ook geldt het beleid niet voor horeca- en agrarische bedrijven.

Wilt u reageren op het concept-reclamebeleid?
Heeft u nog opmerkingen of vragen over het nieuwe concept-reclamebeleid? Dan kunt u dit tot 11 maart 2009 aangeven. Schriftelijke opmerkingen kunt u sturen naar het algemene adres van de gemeente: gemeente Dongeradeel, t.a.v. J. van der Hout, postbus 1, 9100 AA Dokkum. Wilt u per e-mail reageren? Dan kunt u uw e-mail sturen naar het volgende e-mailadres: j.vanderhout@dongeradeel.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met mevrouw D. Wielstra-Veenstra, telefoonnummer (0519) 29 88 75, of mevrouw J. van der Hout, telefoonnummer (0519) 29 87 43. Naar aanleiding van de reacties wordt beoordeeld of er nog een bijeenkomst nodig is.

Op de titelpagina staan logo's van verschillende bedrijven in onze gemeente. Staat uw logo er niet bij? Dan kunt u deze mailen naar het hiervoor aangegeven e-mailadres.

Dit reclamebeleid is een concept. De formele procedure van inspraak zal nog plaatsvinden. Hierover wordt u t.z.t. geïnformeerd via een publicatie in de Dockumer Courant.
Concept beleidsregels reclame-uitingen Versie: Februari 2009 Bestandsgrootte: 4,56 MB