Topsalarissen ambtenaren blijven gehandhaafd

12/02/2009 11:56

Creative Venue BV

Topsalarissen ambtenaren blijven gehandhaafd

Haarlem, 12 februari 2009 - Het mogelijk uitblijven van een verhoging van de ministersalarissen heeft geen gevolgen voor de topsalarissen van ambtenaren. Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken tegen InOverheid.nl, de site voor ambtenaren en mensen die bij de overheid willen werken (www.inoverheid.nl).

Op dit moment ligt het hoogste salaris van een ambtenaar op 130 procent van het salaris van een minister. De commissie Dijkstal deed in 2007 de aanbeveling om dit verschil in te lopen door de salarissen van ministers met 30 procent te verhogen.

Geen 30 procent

Het kabinet besloot al eerder de salarissen van ministers niet met 30 procent te verhogen. Het zou bij 10 procent blijven. Nu ook deze verhoging op losse schroeven staat, blijft het gapende gat tussen de topsalarissen in de publieke sector en de ministers gehandhaafd.

En daar blijft het voorlopig ook bij, aldus een woordvoerder van Binnenlandse Zaken. Volgens hem blijven de huidige topsalarissen van ambtenaren onveranderd ondanks dat de ministers geen verhoging krijgen.

Volgens de zogeheten Balkenende-norm is het streven om topambtenaren niet meer te laten verdienen dan de minister-president.





http://www.inoverheid.nl