Gemeente Westvoorne


Gemeente breidt minimabeleid uit

Naast het sport- en cultuurfonds, de collectieve zorgverzekering en bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen heeft gemeente Westvoorne haar minimabeleid verder uitgebreid met de volgende regelingen:

Vanaf 1 januari 2009 kan aan ouders met kinderen die het voorgezet onderwijs volgen een éénmalige vergoeding worden verstrekt van maximaal EUR 200,-- voor de aanschaf van een fiets. Daarnaast worden de kosten van een peuterspeelzaal voor 2 dagdelen per week vergoed. Ook kunnen ouders met schoolgaande kinderen in aanmerking komen voor een lening van maximaal EUR 500,-- voor de kosten van een computer en randapparatuur. De aflossing van de lening bedraagt EUR 15,-- per maand.

Vanaf 1 maart 2009 gaat de gemeente de Rotterdampas verstrekken aan inwoners met en minimum inkomen en een gering vermogen. Als u aan de voorwaarden voldoet krijgt u de Rotterdampas direct van de gemeente. U hoeft zelf niets te betalen. Met de Rotterdampas kunt u leuke uitstapjes ondernemen, waarvoor u op vertoon van de pas minder hoeft te betalen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met bureau Sociale Zaken van de gemeente, u kunt hier iedere werkdag terecht tussen 9.30 en
12.00 uur en woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. U kunt ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer: 0181 - 40 80 00. De gemeente heeft een folder over haar minimabeleid.

Minimabeleid