Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 februari 2009

Aangehouden na aangifte en onderzoek ontucht met minderjarige

Hengelo

Een 45-jarige man uit Hengelo is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht ontuchtige handelingen te hebben gepleegd met een minderjarige.

Begin december 2008 werd door een thans 21-jarige Hengeloer aangifte gedaan van ontucht. Deze ontucht zou gepleegd zijn in de periode januari 2002 tot eind 2003. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dat onderzoek werd maandag 9 februari een thans 45-jarige Hengeloer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de ontuchtige handelingen te hebben gepleegd. De 45-jarige is in verzekering gesteld en wordt donderdag 12 februari bij justitie voorgeleid. Daar wordt beslist wat er met de man moet gebeuren. (09-002723)

Hennepkwekerij ontmantelt, bewoners aangehouden

Rijssen

In een woning aan de Molendijk-Zuid in Rijssen is een professionele hennepkwekerij ontmanteld. Beide bewoners zijn aangehouden en alle planten en apparatuur zijn in beslaggenomen.

Woensdagmorgen 11 februari werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Molendijk-Zuid in Rijssen. Het vermoeden bestond dat in deze woning een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Dit vermoeden bleek juist want op de bovenverdieping van de woning troffen de politiemensen een professionele kwekerij aan met in totaal 317 planten. Deze planten met de apparatuur zijn in opdracht van de officier van justitie in beslaggenomen en zijn ondertussen vernietigd. Bovendien bleek dat de elektriciteit ten behoeve van de kwekerij illegaal werd afgetapt. De beide bewoners, man van 35 en vrouw van 38 jaar, zijn aangehouden en later op de dag voor nader onderzoek in verzekering gesteld.. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-001659)

Twee mannen aangehouden i.v.m. illegaal plakken

Oldenzaal

Twee mannen zijn woensdagmiddag 11 februari in Oldenzaal aangehouden omdat ze werden betrapt terwijl ze zonder vergunning aanplakbiljetten aan het plakken waren.

Woensdagmiddag 11 februari zag een surveillerende politieman dat twee mannen bezig waren met het aanbrengen van aanplakbiljetten op de pijlers van het viaduct van de A1 bij de afslag Oldenzaal - Zuid. Beiden, een 20-jarige man uit Erica en een 26-jarige man uit Midwolda, bleken niet in het bezit van de benodigde vergunningen en werden aangehouden. De twee zijn overgebracht naar het bureau in Oldenzaal waar ze zijn afgehoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-016303)

Drie gewonden, na poging aanrijding te voorkomen Holten
Op 11 februari rond 10.50 uur, raakten een 40-jarige automobiliste uit Hellendoorn en haar tweeling van 6 jaar gewond toen zij op de Raalterweg een uitwijkmanoeuvre maakte om een bromfietser te ontwijken.

De 16-jarige bromfietser uit Nieuw Heeten reed vanuit de Valeweg de Raalterweg over en verleende daarbij geen voorrang aan de 40-jarige vrouw uit Hellendoorn. De bromfietser remde en kwam ten val waarbij hij over het wegdek gleed. In een poging om de liggende 16-jarige te ontwijken week de 40-jarige uit, waarbij de auto in de slip geraakte en via een sloot tegen een boom botste. De bromfietser werd daarbij niet geraakt. De vrouw en haar tweelingdochters van 6 jaar werden door de brandweer uit de auto bevrijd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw en een van de dochters werden opgenomen. Doordat de tweeling achterin in deugdelijke kinderzitjes zat, is waarschijnlijk ernstig letsel voorkomen. De auto raakte door de aanrijding total loss en het kentekenbewijs werd ingenomen. (09-016171)

Weg afgesloten na botsing met drie voertuigen Haarle
Op 11 februari rond 17.50 uur ontstond op de Almeloseweg een aanrijding met drie voertuigen. De weg is twee uur afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden en schoonmaakwerkzaamheden.

Een 31-jarige man uit Hengelo en een 32-jarige vrouw uit Haarle stonden in hun auto stil op de Almeloseweg door filevorming. Een 30-jarige man uit Heeten had niet in de gaten dat het verkeer voor hem, in de richting Nijverdal, stil stond en botste met volle snelheid achter op de auto van de 31-jarige Hengeloër, die op zijn beurt doorschoot en tegen de auto van de 32-jarige vrouw botste. De betrokkenen raakten niet gewond. Er is voor de zekerheid wel een ambulance ter plaatse geweest.

De weg is voor het opruimen van de ravage ruim twee uur afgesloten geweest. De kentekenbewijzen van de auto van de 30-jarige man uit Heeten en de 31-jarige man uit Hengelo zijn ingevorderd vanwege de schade. Alle voertuigen werden afgesleept. (09-016362)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Een 17-jarige jongen uit Oldenzaal werd op 11 februari rond 17.45 uur aangehouden voor winkeldiefstal bij een winkel aan het HJ van Heekplein.

De 17-jarige jongen werd door personeel betrapt toen hij een CD en een geheugenkaartje had weggenomen zonder te betalen. Hij werd aan de politie overgedragen. Hij bleek ook nog in het bezit van goederen die uit een andere winkel waren gestolen. De Oldenzaler werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (09-016370)

Man aangehouden met inbrekersgereedschap Weerselo
Een 35-jarige man uit Utrecht werd bij een verkeerscontrole op 12 februari rond 02.30 uur betrapt op het voor handen hebben van inbrekersgereedschap.

De 35-jarige reed over de Bisschopstraat toen hij gecontroleerd werd. In zijn auto troffen agenten handschoenen en breekijzers alsmede een vouwmes aan. Hij werd aangehouden en gaf daarbij een valse naam op. Hij was namelijk niet in het bezit van een rijbewijs. De man werd voor verder onderzoek ingesloten. (09-016458)

tel. 053-4555588


---- --