Liliane Fonds verheugd met 1 miljoen euro van Nationale Postcode Loter

12/02/2009 11:16

Liliane Fonds

Het Liliane Fonds is zeer verheugd met de bijdrage van 1 miljoen euro uit de inleg van de Nationale Postcode Loterij in 2008. De toekenning van het bedrag werd op 5 februari bekendgemaakt in het Kurhaus in Scheveningen, in het bijzijn van minister-president Balkenende. De premier was de gastspreker tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de loterij. In zijn toespraak riep hij op tot een nieuw moreel perspectief, juist in deze economisch onzekere tijden.

Het Liliane Fonds behoort sinds 2000 tot de vaste begunstigden van de Nationale Postcode Loterij. Het fonds besteedt het geld aan rechtstreekse, kleinschalige en persoonsgerichte hulp op maat aan kinderen met een handicap in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ruim 7.600 kinderen kunnen dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij hulp krijgen.

In 2008 kregen Ravy Ret (17 jaar) en Sopheap (22 jaar) hulp van het Liliane Fonds.

Broer en zus zijn wees en wonen bij een tante in Kompong Cham in Cambodja. Beiden hebben vergroeide benen door polio. Ze kregen een rolstoel en hun schoolgeld wordt betaald. Omdat Ravy en Sopheap zich nu zelfstandig kunnen verplaatsen in de rolstoel hebben ze een bijbaantje kunnen aannemen. Hierdoor dragen ze bij aan hun eigen onderhoud.

2,5 miljard euro voor het goede doel

De inleg van de Nationale Postcode Loterij groeide in 2008 met 8,5% naar 488,6 miljoen euro. 50% van dit bedrag, 244,3 miljoen euro, gaat naar 66 goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur. Dit is een stijging van 19 miljoen euro ten opzichte van 2007. Door deze groei kunnen dit jaar nieuwe meerjarige beneficiënten worden toegelaten.





http://www.lilianefonds.nl