Gemeente Hoorn

Vertrouwenscommissie beveelt herbenoeming burgemeester Hoorn aan

De vertrouwenscommissie adviseert de gemeenteraad om burgemeester Van Veldhuizen van de gemeente Hoorn bij de Minister van Binnenlandse Zaken voor te dragen voor herbenoeming. Dit maakte Harry van Lunteren, voorzitter van de vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester, op donderdag 12 februari bekend.

Op 1 augustus 2003 is de heer Van Veldhuizen benoemd tot burgemeester van de gemeente Hoorn. Burgemeesters worden door de Kroon benoemd voor een periode van 6 jaar. De ambtstermijn van burgemeester Van Veldhuizen loopt op 1 augustus 2009 af. Burgemeester Van Veldhuizen maakte eind 2008 bekend dat hij voor herbenoeming in aanmerking zou willen komen. De gemeenteraad is verantwoordelijkheid voor deze herbenoeming. Daarom is op 18 november 2008 door de gemeenteraad een vertrouwenscommissie in het leven geroepen om de herbenoeming van de burgemeester voor te bereiden.

De vertrouwenscommissie bestaat uit de volgende raadsleden: de heer Van Lunteren (voorzitter), mevrouw De Jong, de heer Mol, de heer Manshanden en de heer Tonnaer. De commissie wordt ondersteund door de raadsgriffier, de heer Horjus.

De vertrouwenscommissie concludeert dat de burgemeester zeer goed past in het bestaande functieprofiel en de daarin beschreven competenties. De leden van de vertrouwenscommissie staan unaniem achter de herbenoeming van de burgemeester en vinden de burgemeester een aanwinst voor de stad.
De vertrouwenscommissie adviseert de gemeenteraad daarom ook van harte de Minster van Binnenlandse Zaken, door tussenkomst van de Commissaris van de Koningin, aan te bevelen de heer Van Veldhuizen voor te dragen voor herbenoeming. Op 24 februari neemt de gemeenteraad een besluit over het advies van de commissie.
Laatste wijziging van deze pagina: 12 februari 2009