Politie Hollands Midden

Datum: 12 februari 2009

Leiden Verdachten van woninginbraak aangehouden De politie heeft donderdag 12 februari om 03.50 uur twee mannen van 21 en 22 Den Haag en twee mannen uit Leidschendam van 21 en 23 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Vitruviusstraat. De bewoner werd wakker van het brandalarm en nam poolshoogte beneden. Daar zag hij dat de schuifpui openstond en dat er was ingebroken. Uit de woning was onder meer zijn autosleutel weggenomen, en daarmee ook zijn auto, een Mercedes. Agenten zagen op de Agrippinastraat een auto met vier inzittenden rijden en hebben hen staande gehouden voor een controle waarna ze werden aangehouden. Een van de verdachten liet onderweg naar de politieauto een autosleutel vallen. Daarnaast werd ook een huissleutel van de woning aan de Vitruviusstraat aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Verdachten van diefstal scooter aangehouden De politie heeft woensdagmiddag 11 februari twee mannen van 20 en 42 jaar uit Gouda aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter. De scooter werd maandagmiddag 9 februari weggenomen op de Willem de Zwijgerlaan achter het pand van de belastingdienst. Woendag 11 februari werd gemeld dat er een scooter werd ingeladen in een busje. De politie in Gouda heeft in de omgeving van de woning van de eigenaren van het busje uitgekeken naar hen en zag hen woensdagmiddag rijden. De gestolen scooter bleek nog in het busje te staan. Volgens de verdachten hebben zij de scooter woensdagmiddag opgekocht in Leiden. De politie doet verder onderzoek.

Hoogmade Verkeersongeval Woensdag 11 februari vond om 17.15 uur een verkeersongeval plaats op de Parallelweg bij het parkeerterrein van de voetbalvereniging. Een 44 jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn verleende geen voorrang aan een van rechtskomende 25 jarige automobilist uit Hoogmade waardoor er een aanrijding ontstond. De Alphenaar werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Hij liep vermoedelijk een gebroken been op.

Gouda Gewapende overval op tankstation Donderdag 12 februari vond om 06.15 uur een gewapende overval plaats op het tankstation aan het Ankerpad. Twee gemaskerde mannen en in het zwart gekleed liepen de winkel binnen en bedreigden de medewerkster met een vuurwapen. De mannen zijn er na de overval vandoor gegaan in de richting van het nabij gelegen park. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie heeft na de melding direct gezocht naar de daders maar zonder resultaat. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---
---