Gemeente Etten-Leur

Gemeenten en waterschap ondertekenen intentieovereenkomst lokale belastingen

Belastingsamenwerking

West-Brabant

PERSBERICHT

Breda, 6 februari 2009

Gemeenten en waterschap ondertekenen intentieovereenkomst lokale belastingen

De gemeenten Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Oosterhout en Roosendaal en waterschap Brabantse Delta hebben met elkaar een intentieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst wil vergaande samenwerking bevorderen op het gebied van de uitvoering van lokale belastingen. De intentieovereenkomst is namens deze organisaties getekend door de betrokken wethouders en de dijkgraaf, die samen de Stuurgroep Belastingsamenwerking West-Brabant vormen.

Op basis van een extern haalbaarheidsonderzoek hebben de vijf gemeenten en het waterschap besloten de intentie vast te leggen om te komen tot één gezamenlijke belastingorganisatie in 2010 op basis van de Wet Gemeenschappelijke regelingen. Doel hiervan is om nog meer kwaliteit en efficiency te bereiken bij de lokale belastingheffing. De intentieovereenkomst geeft de stuurgroep de opdracht om definitieve voorstellen voor te bereiden voor de afzonderlijke besturen.

Het werkveld `belastingen' leent zich goed voor een gezamenlijke aanpak. Zeker omdat de gemeenten en het waterschap veelal te maken hebben met dezelfde belastingplichtigen en -objecten (onroerend goed).

De samenwerking vloeit voort uit een brede behoefte van West-Brabantse gemeenten en het waterschap om meer met elkaar samen te werken. Deze behoefte is mede gebaseerd op het landelijke programma Andere Overheid. Kern van dat programma is het werk van de overheid transparanter en meer servicegericht te maken voor de burger.

Agenda Inforaad
Carnaval 2009
Etten-Leur in beeld

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl